Správy

Ženská reprezentácia dnes proti SAE s výraznými zmenami v kádri

Viktoria Joríkova|5. aug 2015 o 00:00

BRATISLAVA (SFZ/PETER ZEMAN) - Proti SAE bez Feckovej, Ondrušovej, Haršanyovej, Šuškovej a brankárky Frantovej, káder doplnili najmä hráčky úspešnej 19-ky z turnaja Development UEFA v Srbsku

BRATISLAVA (SFZ/PETER ZEMAN) - Proti SAE bez Feckovej, Ondrušovej, Haršanyovej, Šuškovej a brankárky Frantovej, káder doplnili najmä hráčky úspešnej 19-ky z turnaja Development UEFA v Srbsku

Zverenkyne trénera Pakuszu zavŕšili na turnaji Balaton Cup víťazný hetrik, keď v semifinále vyradili najskôr na pokutové kopy domáce Maďarsko a vo finále zdolali najtesnejším gólovým rozdielom Poľsko. "Tak ako my, tak aj naši súperi improvizovali so složením kádrov mimo asociačného termínu a nepricestovali na turnaj v plnej sile. Tým nechcem znížiť úspech nášho tímu, dievčatá chceli prísť, prišli, ukázali snahu hrať ofenzívny futbal a víťazstvá nás tešia. Kluby nemohli uvoľniť všetky hráčky na všetky štyri prípravné zápasy, vrátane nasledujúcich so SAE. Využili sme šancu ponúknuť priestor ďalším hráčkam širšieho kádra," zhrnul vystúpenie na Balaton Cupe tréner Zsolt Pakusza.

V dvoch domácich dueloch proti Spojeným arabským emirátom, dnes o 18:00 a v piatok o 10:30, sa bude musieť náš tím zaobísť bez viacerých skúsených opôr. "Už po prvom zápase v Maďarsku sme sa rozlúčili s Korenčiovou, Škorvánkovou a Vojtekovou, doplnila nás dvojica Bartovičová - Šušolová. Do zápasov so SAE nemôžeme počítať s účasťou Feckovej, Ondrušovej, Haršanyovej, Šuškovej a náhradnej brankárky Frantovej. Všetky hráčky si plnia klubové povinnosti a po dnešnom stretnutí odchádzajú kvôli štartu poľskej ligy tiež Hmírová, Fischerová a Zdechovanová," komentoval výrazné zmeny v kádri kouč slovenského tímu.

Do kádra povolal mladé hráčky. V dueloch s ázijským súperom si pravdepodobne nmnohé z nich pripíšu premiérové štarty v seniorskej reprezentácii. "Povolali sme stredopoliarku Dominiku Sýkorovú z nemeckého BSC Mazahn, k dispozícii budú Myjavčanky Zdenka Horešová a Iveta Neveďalová, z kádra 19-ky tiež Martina Šurnovská, Mária Mikolajová, Klaudia Fabová, Michaela Moťovská a brankárka Patrícia Chládeková. Vzhľadom k ich neskorému, nočnému príchodu z turnaja UEFA Development v Srbsku, dostanú s veľkou pravdepodobnosťou príležitosť až v piatkovom stretnutí," dodal na záver tréner Pakusza.

Program zápasov:

5.8. o 18:00 Slovensko - Spojené arabské emiráty (Senec)
7.8. o 10:30 Slovensko - Spojené arabské emiráty (Senec)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: