Správy

Viktor Pečovský: "S Bieloruskom najdôležitejší zápas kariéry"

Viktoria Joríkova|7. okt 2015 o 02:00

SENEC (SFZ/PETER ZEMAN) - Rozhovor s 26-násobným reprezentantom Viktorom Pečovským pred kvalifikačnými zápasmi s Bieloruskom a v Luxembursku.

SENEC (SFZ/PETER ZEMAN) - Rozhovor s 26-násobným reprezentantom Viktorom Pečovským pred kvalifikačnými zápasmi s Bieloruskom a v Luxembursku.

Váš doteraz jediný gól v reprezentačnom drese rozhodol v Zenici o víťazstve Slovenska nad Bosnou a Hercegovinou. Chystáte niečo podobné aj proti Bielorusku? 

"Myslím si, že nie je dôležité, kto skóruje. Len nech nejaký gól padne a nech sa po zápase ocitneme tam, kde všetci chceme byť."

Oslavovať pred domácim publikom by bolo pekné.

"Bolo by to niečo špeciálne, ale aj keby sme mali vybojovať postup až v druhom zápase v Luxembursku, nikomu by to nevadilo."

Cítite tlak a zvýšené napätie? Posledný krok býva najťažší.

"Aj keď vieme, aký dôležitý zápas nás s Bieloruskom čaká, uvedomujeme si, že nejde o všetko. Nemusíme byť pod tlakom. Stále máme situáciu pevne vo svojich rukách. Sme si vedomí našej kvality a som presvedčený, že z dvoch zápasov minimálne jeden vyhráme."

Sú zápasy s Bieloruskom a Luxemburskom najdôležitejšími vo vašej doterajšej kariére?

"Myslím si, že áno."

Zbierali ste informácie z bieloruského tábora?

"Nie. V klube sme odohrali v poslednom období veľkú porciu zápasov. Myslím si, že tréneri majú súpera dobre zmapovaného a poradia nám, ako na nich."

Tréner Bieloruska sa po zápase na Ukrajine vyjadril, že v zápase proti Slovákom urobia všetko pre dobrý výsledok, aby tak pomohli ukrajinskej reprezentácii v boji o postup na EURO 2016. Čo si o tom myslíte?

"Aj takto sa dá motivovať mužstvo, ale my máme predsa oveľa väčšiu chuť a túžbu dokráčať k vytúženému cieľu. Naša motivácia je určite väčšia."

Bude to zápas o dobíjaní obranných valov súpera? 

"Uvidíme, čo prinesie samotný zápas. Aj keby Bielorusi zvolil defenzívnu taktiku, máme v mužstve dostatok hráčov schopných presadiť sa individuálne a rozobrať obranu súpera. Máme skúsenosti z prvého zápasu, vieme, že hrajú fyzicky náročný futbal, tréneri nás upozorňovali na rýchle kraje, my sa však musíme pozerať na seba a na náš systém hry. Neviem, s čím na nás súper vyrukuje, verím však, že zápas zvládneme."

V minulých zápasoch nám chýbali v kádri Ďurica a Weiss, teraz bude treba nahradiť v zadných radoch Pekaríka.

"Toto mužstvo má charakter, doteraz sme vždy dokázali absentujúcich hráčov nahradiť. Máme pred sebou dôležitý zápas, urobíme všetko pre to, aby sme sa so situáciou vysporiadali aj teraz. Verím, že po zápase budeme môcť povedať, že sme Pekyho (pozn. Pekarík) dokázali nahradiť."

Káder súpera tvoria hráči so skúsenosťami v skupinových fázach európskych pohárových súťaží.

"Vieme, že súper má kvalitný tím, ale to isté platí aj o našom mužstve. Verím, že na domácom štadióne, s podporou divákov, zápas zvládneme a po ňom, hoci to nechcem zakríknuť, vypukne eufória na ihrisku i na tribúnach."

Vizitka Viktora Pečovského:

Dátum narodenia:

24. mája 1983 

Miesto narodenia:

Brezno

Klub:

MŠK Žilina

Post:

stredopoliar

Číslo dresu:

12

Reprezentačný debut:

18.08.2012 Dánsko - Slovensko 1:3

Reprezentačné zápasy:

24

Reprezentačné góly:

1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: