Správy

VIDEO: 21-ka v prvom zápase v Portugalsku zopakovala vlaňajšiu remízu

Emília Gerzaničová|15. jan 2013 o 00:00

ÓBIDOS (SFZ) - Tím Ivana Galáda odštartoval rok 2013 tým istým výsledkom ako vlani

ÓBIDOS (SFZ) - Tím Ivana Galáda odštartoval rok 2013 tým istým výsledkom ako vlani

Portugalsko "20" - Slovensko "21"1:1 (1:1)

Góly: 24. Aladje - 45.+ Mészáros
ŽK: 72. Paur, 90.+ Škriniar (obaja SR "21")
R: Veríssimo - Vieira, Oliveira (všetci Portugalsko)

PORTUGALSKO "20": Varela - Dabo (77. D. Martins), Ié (61. M. Rodrigues), Tiago Ferreira (77. Venâncio), Kiko, (77. Pedro Almeida), Agostinho Cá (61. Cafú), Tó-Zé (61. Jota),  João Mário, Esgaio, F. Martins (61. Piqueti), Aladje (77. Paciência). Tréner: Edgar Borges

SLOVENSKO "21": Rusov (11. Le Giang) - Pauschek, Gyömbér (52. Paur), Hudák, Koštrna (46. Mazáň), Kochan (52. Ambra), Lobotka (79. Škriniar), Vojtuš (86. Mihalík), Hrošovský, Mészáros, Schranz. Tréner: Ivan Galád

Domáci začali lepšie a agresívnejšie. Už v 10. minúte sme museli striedať brankára Rusova, ktorý sa po rohovom kope szarzil s domácim hráčom a napriek snahe nebol schopný pokračovať v hre. Tlak Portugalcov sa prejavil ich úvodným gólom v 24. minúte, po ktorom sme postupne vyrovnali hru. V 42. minbúte nevyužil šancu Schranz, ale v nastavenom čase Mészáros vyrovnal. Tento gól našich povzbudil a v druhom polčase sa útoky stredali na oboch stranách, ale skóre sa už nezmenilo.

Hlasy po zápase

Ivan Galád (tréner SR "21"): "Vo výbornom prostredí na dobrej tráve sme najmä v prvom polčase odohrali veľmi dobrý zápas. V jeho závere sme strelili nádherný gól. Verím, že toto je cesta, ako dostať mužstvo na požadovanú úroveň. Chlapci sa snažili, hrali primerane svojim schopnostiam, predviedli pekné futbalové momenty. Pravda je, že po zmene strán portugalský súper trochu dominoval na ihrisku, ale aj my sme sa dostávali do brejkov. Potešilo ma, že všetci hrali na doraz celých 93 minút. Teraz bude potrebné dobre zregenerovať a zodpovedne sa pripraviť na odvetný štvrtkový súboj."

Peter Kišška (lekár SR "21" o zdravotnom stave brankára Dobrivoja Rusova): "V jeho prípade došlo len k ľahkému pomliaždeniu hrudníka s vyrazeným dychom. Dali sme mu analgetiká a budeme sledovať, ako sa to bude vyvíjať. Počítame s tým, že stav Rusova by sa mal zlepšovať a vo štvrtkovej odvete by mohol nastúpiť."

Kristián Koštrna (obranca SR "21"): "Myslím si, že proti Portugalsku sme uhrali dobrý výsledok. Hralo sa na ťažkom teréne, navyše od úvodu aj pršalo. Mali sme dosť šancí na skórovanie, ale sme ich nevyužili. Nabudil nás vyrovnávajúci gól tesne pred odchodom do kabín. Povedali sme si, že po zmene strán skúsime pridať ešte jeden a potom to už ubránime. Nestalo sa tak, ale remíza je dobrý rezultát."

Patrik Le Giang (brankár SR "21"): "Priznám sa, že za takýchto okolností ako dnes som ešte nešiel na trávnik. Brankár však musí byť pripravený aj na takéto situácie. Myslím si, že domácemu tímu sme boli vyrovnaným súperom. V prvom polčase boli lepší Portugalčania, po zmene strán sa hralo v našej réžii. Verím, že aj v odvete podáme skvelý tímový výkon."

Lukáš Pauschek (obranca a kapitán SR "21"): "Bol to ťažký zápas, pre niektorých mojich spoluhráčov možno prvý naozaj ´veľký´. Navyše aj trávnatý podklad bol mäkší, dosť sa šmýkalo. Som rád, že sme zvládli dnešné stretnutie. Ako kapitán som cítil väčšiu zodpovednosť, snažil som sa dirigovať mladších spoluhráčov a povzbudiť ich, keď sa nedarí alebo niečo nevyjde na hracej ploche."

Karol Mészáros (ofenzívny stredopoliar a strelec gólu SR "21"): "Chalani urobili pred naším gólom perfektnú prácu. Ja som dostal loptu prakticky pred prázdnu bránku a veril som si, že ju už dokopnem do siete. Teší ma, že som v ´dvadsaťjednotke´ strelil svoj premiérový gól. Dnes sme určite neboli horším tímom ako domáci Portugalčania. Vo štvrtok urobíme všetko, aby sme zvíťazili."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: