Správy

VIDEO: 21-ka v druhom zápase s Portugalcami remizovala 0:0

Emília Gerzaničová|17. jan 2013 o 00:00

SANTARÉM (SFZ) - Tím Ivana Galáda aj v druhom z dvojice priateľských zápasov sa so súperom rozišiel remízou

SANTARÉM (SFZ) - Tím Ivana Galáda aj v druhom z dvojice priateľských zápasov sa so súperom rozišiel remízou

Portugalsko "20" - Slovensko "21" 0:0

ŽK: 89. Agostinho Cá - 70. Mészáros
R: Mendes - Silveira, Raposo (všetci Portugalsko)

PORTUGALSKO "20": Sá - Almeida (75. Tó-Zé), M. Rodrigues (75. Ié), Venâncio (82. Tiago Ferreira), D. Martins, Babo (46. Agostinho Cá), Cafú, Jota, F. Martins (46. Kiko), Piquetti (63. Dabo), Paciência (63. Aladje). Tréner: Edgar Borges

SLOVENSKO "21": Le Giang - Pauschek (46. Koštrna, 75. Lobotka), Gyömbér, Hudák (46. Ambra), Mazáň, Škriniar (61. Kochan), Paur, Mészáros (71. Mihálik), Hrošovský, Vojtuš, Schranz. Tréner: Ivan Galád

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov remizovali 0:0 vo štvrtkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v portugalskom Santaréme s domácou "dvadsiatkou". Pre zverencov trénera Ivana Galáda to bolo druhé zápasové vystúpenie v tomto kalendárnom roku a zároveň odvetný súboj týchto dvoch súperov. Utorkový prvý duel v Óbidose sa skončil remízou 1:1. Najbližší zápas odohrajú mladí Slováci v stredu 6. februára, keď budú ich súpermi v medzištátnom prípravnom meraní síl rovesníci zo Švajčiarska. Duel sa uskutoční na neutrálnej pôde v španielskej Valencii.

V prvom polčase mali viac z hry domáci, ktorí sa mohli ujať vedenia v 30. min, ale nevyužili niekoľko sľubných šancí, ktoré sa zrodili po jednom z ich rohových kopov. Ani jedno z mužstiev však neskórovalo a po prvej štyridsaťpäťminútovke bezgólový stav. Aj v druhom dejstve mali navrch Portugalčania, dvakrát mohol skórovať striedajúci Kiko. Najväčšiu šancu hostí zneškodnil Schranzovi vynikajúcim zákrokom brankár José Sá, stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou.

Ivan Galád (tréner SR "21"): "Opäť sme videli veľmi dobrý zápas najmä v 2. polčase. Naši hráči podali veľmi dobrý výkon a ja som len rád, že nastúpili aj štyria hráči, ktorí vekovo patria do kategórie do 19 rokov, čím ich chceme pripraviť aj na júnový kvalifikačný turnaj Elite Round ich reprezentácie. Hrali sme pekne, priamočiaro a mohli sme aj vyhrať nebyť výborného zákroku domáceho brankára, keď po krásnej akcii Hrošovského mal veľkú šancu Ivan Schranz. Potešilo ma, že naši chlapci sa chceli pobiť o výsledok aj keď domáci hrali dosť agresívne. Už teraz sa tešíme na februárový zápas so Švajčiarskom, ktorý odohráme v Španielsku."

Ivan Schranz (útočník SR "21"): "Škoda mojej nepremenenej šance. Mohli sme sa ujať vedenia 1:0 a mohlo to byť oveľa krajšie. Každopádne som rád, že sme ten koniec ustáli a uhrali sme aspoň remízu. V prvom polčase to nebolo z našej strany dobré, ale v druhom dejstve sme sa dostali do tempa, zabrali sme a ťahali sme až do úplného konca."

Róbert Mazáň (obranca SR "21"): "Bol to veľmi náročný zápas. Celý náš tím však dal do toho všetko. Myslím si, že sme mohli vyhrať, keby sme premenili tú jednu veľkú šancu. Rezervy sme mali pri štandardných situáciách. V tréningovom procese na tom popracujeme, aby sme nabudúce z nich vyťažili nejaké góly. Máme hlavy hore a pripravujeme sa na kvalifikáciu, ktorá snáď bude pre nás úspešná."

Patrik Hrošovský (stredopoliar SR "21"): "Mali sme pomalší rozbeh ako v predchádzajúcom zápase. V druhom polčase to už bolo z našej strany lepšie. Portugalčania mali veľa štandardných situácií, ale, našťastie sme to ubránili a uhrali sme remízu. Je pozitívne, že sa môžme porovnávať s takými kvalitnými súpermi, akým je aj Portugalsko, a to nám dodá motiváciu do ďalšej práce."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: