Správy

U21 – Tréner Kentoš po zápase s Azerbajdžanom nespokojný. Výkon v druhom polčase nebol vôbec dobrý, hovorí

Jakub Homoľa|8. jún 2024 o 16:16
Jaroslav Kentoš pred priateľským zápasom Slovensko 21 – Azerbajdžan 21 v Senci (7.6.2024)
Jaroslav Kentoš pred priateľským zápasom Slovensko 21 – Azerbajdžan 21 v Senci (7.6.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)

SENEC (SFZ) – Reprezentačná dvadsaťjednotka zvíťazila aj vo svojom treťom zápase v kalendárnom roku 2024. Na ihrisku Národného tréningového centra v Senci zdolala v prípravnom zápase rovesníkov z Azerbajdžanu 3:2. Napriek víťazstvu však hlavný tréner sokolíkov Jaroslav Kentoš nebol po zápase spokojný.

„Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov z hľadiska našich výkonov. Prvý polčas bol v poriadku. V druhom polčase ešte úvod spĺňal aké-také kritéria, ale celkovo s druhým polčasom nie som spokojný,“ začal svoje hodnotenie zápasu 50-ročný tréner, ktorý v mixzóne po zápase neskrýval svoju nespokojnosť. „Prevláda teraz u mňa zlá emócia, pretože výkon v druhom polčase vôbec nebol dobrý a pokazilo to môj dojem zo zápasu.“ 

Dvadsaťjednotka v zápase proti Azerbajdžanu mala herne navrch. Po daždivom prvom polčase viedla 2:0 zásluhou dvoch gólov Nina Marcelliho z 20. a 27. minúty. A mohla aj viac. Gólových príležitostí mali sokolíci veru dosť. Dva góly v prvom polčase a za celý zápas celkovo tri v sieti Azerbajdžancov trénera veľmi neuspokojili. „Mali sme ich streliť viac. Najmä v prvom polčase,“ stroho konštatoval Kentoš.

Do druhého polčasu sa realizačný tím dvadsaťjednotky rozhodol nasadiť do poľa kompletne odlišnú zostavu hráčov. Jediným hráčom, ktorý odohral celých 90 minút zápasu bol brankár Tomáš Frühwald. Ten po zmene strán z kopačiek Azerbajdžancov inkasoval dvakrát. Najprv na 1:2 v 70. minúte znížil hlavičkou nekrytý Abdulajev a na konečných 3:2 z pohľadu sokolíkov upravoval v 89. minúte z brejku Saljanskij.

Plán prestriedať hráčov v poli po polčase avizovali tréneri už pred zápasom. Rovnako v predzápasovom rozhovore asistent trénera Tibor Goljan naznačil, že práve podľa výkonov v zápase s Azerbajdžanom budú skladať zostavu na druhý zápas, ktorý sokolíkov čaká v utorok v Senci od 18.30 h proti Moldavsku.

Tréner Jaroslav Kentoš počas slovenskej hymny pred priateľským zápasom Slovensko 21 – Azerbajdžan 21 v Senci (7.6.2024)
Tréner Jaroslav Kentoš počas slovenskej hymny pred priateľským zápasom Slovensko 21 – Azerbajdžan 21 v Senci (7.6.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)

Vzhľadom na nespokojnosť trénera Kentoša s druhým polčasom zápasu s Azerbajdžanom by sa dalo čakať, že v utorok príležitosť dostanú najmä tí hráči, ktorí v piatok nastúpili v prvých 45 minútach. Samotný tréner však po zápase bol ešte zdržanlivý. „To všetko ešte uvidíme. Do utorka ešte mám dosť času,“ povedal Kentoš. „Samozrejme, chlapci dnes bojovali aj o to, kto bude hrať v základe v utorok proti Moldavsku. Výkon je pre mňa v tomto základný parameter hodnotenia. Nehľadím na to, kto sa ako volá, ale na to, kto aký výkon podá na ihrisku,“ doplnil.

Júnové reprezentačné zápasy sú už tradične na programe už po skončení klubových sezón. Už počas zrazu sa viackrát spomínalo, že niektorí hráči hrali naposledy súťažný zápas pred niekoľkými týždňami. Možno aj to sa následne podpísalo pod nie ideálny výkon. „Je to špecifický zraz. Viacerí hráči mali 14 dní dovolenku, niektorí týždeň, iní 8 až 10 dní... Hráči prišli z dovoleniek a trvalo nám chvíľu, kým sme chlapcov dostali do zápasového tempa. Som rád, že prvý polčas náš výkon spĺňal určité kritériá. Pokiaľ však ide o druhopolčasový výkon, ten nebol v poriadku,“ dodal na záver Jaroslav Kentoš.

Počas zápasu dvadsaťjednotky s Azerbajdžanom oznámil hlavný tréner reprezentačného áčka Francesco Calzona nomináciu slovenskej reprezentácie na blížiace sa UEFA EURO 2024 v Nemecku. V kádri reprezentačného áčka je aj pätica Adam Obert, Sebastián Kóša, Tomáš Rigo, Tomáš Suslov a Leo Sauer, ktorá ešte môže nastúpiť za dvadsaťjednotku na budúcoročných domácich majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie. Zastúpenie sokolíkov v kádri áčka Kentoša, prirodzene, teší. „Je to vizitka v prvom rade samotných chalanov a tiež ich klubov, ako s nimi pracujú. Jednou z našich úloh v dvadsaťjednotke je, aby hráči nabrali medzinárodné skúsenosti a pripravili sme ich pre potreby mužskej reprezentácie. Sme za ich nomináciu veľmi radi a chlapcom prajem, aby podávali v áčku dobré výkony,“ dodal na záver tréner sokolíkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: