Správy

SR 21 – Oravec odohral v tejto sezóne s Fenerbahce dva zápasy: Aj ich juniori majú veľkú kvalitu

Tréningová jednotka Mateja Oravca (v strede).
Tréningová jednotka Mateja Oravca (v strede). (Zdroj: SFZ)
Branislav Sarňák|10. jan 2019 o 17:00
Tréningová jednotka Mateja Oravca (v strede).
Tréningová jednotka Mateja Oravca (v strede). (Zdroj: SFZ)

BELEK (SFZ) – Slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov čaká v piatok o 13:00 SEČ prvý prípravný duel počas tréningového kempu v tureckom Beleku. Sokolíci si v ňom zmerajú sily s juniorským tímom Fenerbahce Istanbul.

Pre obrancu Mateja Oravca to bude v tejto sezóne už tretí duel s týmto klubom z metropoly Turecka. Dva razy proti nemu nastúpil v drese Spartaka Trnava v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. Najskôr na pôde súpera okúsil chuť prehry (0:2), doma následne zaknihoval dnes už s bývalými spoluhráčmi výhru 1:0. „Tréner Guľa nám na večernej porade ukáže videá, ako hrať proti tomuto tímu. Od súpera však očakávam vysokú kvalitu, nasadenie a celkovo dobrý zápas. My sa budeme snažiť byť aktívni a ukázať, čo v nás je. To od nás tréneri vyžadujú na každom jednom tréningu, chcú aby sme šli naplno a užívali si to z futbalovej stránky,“ povedal pre futbalsfz.sk Matej Oravec. A ako vidí hernú koncepciu piatkového súpera? „Je to veľkoklub a istotne má nastavenú svoju filozofiu. Určite bude v hre juniorky Fenerbahce nejaký rozdiel od predvádzanej hry ich mužského tímu. Hráči ,Feneru‘ však majú veľkú kvalitu, už aj v tejto vekovej kategórii,“ konštatoval obranca.

Oravec počas tréningového kempu maká s reprezentačnými spoluhráčmi.
Oravec počas tréningového kempu maká s reprezentačnými spoluhráčmi. (Zdroj: SFZ)

Oravcovi, ktorý sa tento rok dostal medzi najväčšie talenty futbalu v ankete Zlatý chlapec, neprekáža januárový tréningový kemp s reprezentáciou, hoci sa koná mimo asociačného termínu. „Je to jedno, či sa reprezentácia stretne v januári, máji alebo septembri. Medzi týchto chalanov sa stále teším,“ vyhlásil rodák z Trnavy. Pre neho je to druhá reprezentačná akcia pod trénerom Guľom. Premiéru zažil minulý rok počas zrazu na konci mája, počas ktorého nastúpil na pôde Moldavska (0:0). No oproti tomu je tu veľká hráčska obmena „V tomto výbere je veľa nových chalanov, asi s polovicou som na zraze prvýkrát. Partia sme však skvelá a dobre sme si sadli,“ uviedol 20-ročný futbalista.

Pilier zadných radov však rieši aj svoju klubovú budúcnosť. So Spartakom Trnava sa mu skončila zmluva. „Ešte sa na tom pracuje, neviem nič konkrétne. Predpokladám, že ešte ostanem na Slovensku, ale nič viac neviem povedať,“ zakončil Oravec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: