SLOVNAFT CUP

SLOVNAFT CUP – Spartak má nakročené do finále, Slovan a Trenčín pred odvetou na rovnakej štartovacej čiare

(Zdroj: Facebook FC Spartak Trnava, Autor: Lukáš Grinaj)
Branislav Sarňák|7. apr 2022 o 22:14
Trnava si výhrou 3:0 otvorila finálové brány Slovnaft Cupu.
Trnava si výhrou 3:0 otvorila finálové brány Slovnaft Cupu. (Zdroj: Facebook FC Spartak Trnava, Autor: Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA (SFZ) – Spartak Trnava vykročil pravou nohou k finálovému zápasu 53. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu. Spartakovci si v prvom semifinálovom meraní síl poradili so Senicou 3:0. Medzi Slovanom a Trenčínom gól v úvodnom 90-minútovom dejstve gól nepadol.

Pod víťazstvo Trnavy sa podpísali Kóša, Azevedo a nešťastného vlastenca si dal Pavlík. K tomu ešte jeden gól červeno-čiernym VAR neuznal, Olejníkovmu presnému zásahu predchádzal faul. „Rozhodnuté ešte nie je, ale tretí gól nás priblížil k vytúženému finále a postupu. Sme radi, že sme konečne dali nejaké góly, škoda, že nie sú štyri, ale iba tri a ďalšie šance sme nedotiahli. S výsledkom musíme byť spokojní, v semifinále už ľahkého súpera nenájdete a nám sa podarilo vyhrať 3:0,“ povedal po zápase tréner Trnavy Michal Gašparík.

Len z tribúny videl výhru Martin Škrtel. „Po derby mu opuchlo koleno, nie je to nič vážne. Teraz si odsedí trest a potom bude k dispozícii,“ priblížil Gašparík.

Druhý a tretí gól dali Trnavčania po rohových kopoch. „Škoda, že sme si nepostrážili štandardné situácie. Mali by sme tieto situácie zvládať lepšie. Teraz už s tým nič neurobíme,“ vravel tréner Senica Pavel Šustr.

Opraty zápasu držali celý čas v rukách hráči zo slovenského Ríma. „Jednoducho, chýba nám niečo navyše, možno herné skúsenosti. Množstvo hráčov hrá najvyššiu súťaž prvý rok a to sa potom ťažko presadzuje proti takému skúsenému mužstvu, ako je Trnava,“ dodal Šustr.

Semifinálová odveta je na programe 20. apríla o 19.30 h a odvysiela ju JOJ Šport.

Vo štvrtkovom stretnutí medzi Trenčanmi, ktorí hostili slovanistov, fanúšikovia gól nevideli. Obe mužstvá si vypracovali viacero sľubných možností, ale brankári loptu nemuseli ani raz ťahať zo siete. 

 „Myslím si, že to bol výborný zápas. Domáci vedia, čo chcú hrať, aj my sme hrali dobre. Som spokojný s výkonom, bol to úvodný duel semifinále, ktoré sa hrá na dve stretnutia. Šli sme do duelu s tým, že neinkasujeme. Bohužiaľ, mali sme štyri čisté gólové šance, veril som, že aspoň jednu premeníme. S prístupom k zápasu som spokojný, ale nie s realizáciou našich gólových príležitostí. V odvete musíme dať gól a postúpiť,“ uviedol po stretnutí kouč Slovana Vladimír Weiss.

Medzi Trenčínom a Slovanom v 1. semifinálovom zápase gól nepadol.
Medzi Trenčínom a Slovanom v 1. semifinálovom zápase gól nepadol. (Zdroj: Facebook ŠK Slovan Bratislava, Autor: ŠK Slovan Bratislava)

Domáci hráči dohrávali duel v početnej výhode, keď v 87. min videl červenú kartu Barseghyan. „Pre diváka to bol atraktívny duel. My sme mali viac loptu, súper nebezpečnejší z proti útokov, kde si vypracoval aj šance. Aj my sme mali nejaké, tak je to asi spravodlivá remíza. Do stretnutia sme šli s tým, že chceme vyhrať, čo sa nám však nepodarilo. Je to otvorené a v odvete sa pokúsime uspieť, aj keď to bude náročné, ale veríme si,“ konštatoval tréner Trenčína Juraj Ančic

Vo vzájomných zápasoch týchto dvoch tímov sme však na góly zvyknutí. Naposledy sa ich súťažný duel skončil remízou 0:0 20. septembra 2015 a bolo to 9. kolo najvyššej súťaže.

Semifinálová odveta je na programe 19. apríla o 19.30 h a odvysiela ju JOJ Šport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: