Správy

Slovenky vo finále Balaton Cupu, Maďarsko zdolali na penalty 4:2

Viktoria Joríkova|1. aug 2015 o 00:00

BALATONFÜRED (SFZ) - Zverenky trénera Pakuszu zdolali v prvom zápase na turnaji Balaton Cup 2015 domáce Maďarsko v penaltovom rozstrele 4:2, v riadnom hracom čase skončil zápase nerozhodne 4:4

BALATONFÜRED (SFZ) - Zverenky trénera Pakuszu zdolali v prvom zápase na turnaji Balaton Cup 2015 domáce Maďarsko v penaltovom rozstrele 4:2, v riadnom hracom čase skončil zápase nerozhodne 4:4

Ženská reprezentácia Slovenska sa predstaví zajtra vo finále Balaton Cupu 2015 proti Poľsku. Rozhodla o tom dnešná výhra zverenkýň trénera Pakuszu nad Maďarskom. Náš tím bol prakticky celý zápas vo vedení, napokon vybojoval postup až po rozstrele zo značky pokutových kopov.

Slovenky sa ujali vedenia v 17. minúte zásluhou Patrície Hmírovej a do polčasu pridala druhý gól Dana Fecková. Tá istá hráčka zvýšila v 52. minúte na 0:3, domáce znižovali po hodine hry prvým gólom do siete Korenčiovej. Trojgólové vedenie vrátila slovenskému družstvu v 67. minúte Dominika Škorvánková a skóre 4:1 v prospech Slovenska svietil na ukazovateli skóre až do 86. minúty. Domáce v nevídanom závere dokázali tromi gólmi vybojovať remízový rezultát 4:4 a o postupujúcom finalistovi rozhodovali až penalty. Slovenky Škorvánková, Haršanyová, Vojteková a Ondrušová premenili, Slovensko tak bude vo finále usilovať o tretie víťazstvo na Balaton Cupe v rade.

Maďarsko - Slovensko 4:4 (0:2), 2:4 p.k.

Góly: 60., 86., 89. (11m), 90.+3 - 17. Hmírová, 23., 52. Fecková, 67. Škorvánková
ŽK SR: Ondrušová, Fischerová, Žitňáková, Korenčiová
Penalty premenili: Škorvánková, Haršanyová, Vojteková, Ondrušová

SLOVENSKO: Korenčiová - Zdechovanová, Haršanyová, Fischerová, Vojteková - Ondrušová, Fatulová - Fecková (84. Dikanová), Škorvánková, Šušková (54. Žitňáková) - Hmírová (79. Marková)

HLAS PO ZÁPASE:

Zsolt Pakusza (tréner SR): "Myslím si, že sedemdesiat minút sme boli podstatne lepším družstvom, využili sme slabšie chvíle súpera, vypracovali sme si tucet čistých šancí. Ani tridsaťtripercentná úspešnosť premienania šancí nestačila na víťazstvo, v záverečných dvadsiatich minútach sme poľavili v koncentrácii a nasadení, individuálnymi chybami sme pomohli Maďarkám dostať sa do hry. Spokojní sme čiastočne s tým, že sme strelili štyri góly, nie sme spokojní s premieňaním šancí a koncentráciou v závere zápasu. V závere sme dali priestor aj ďalším hráčkam, finále je bonus, podstatnejšie budú súťažné zápasy. Vo finále nastúpime v inej zostave, niektoré hráčky majú klubové povinnosti a odchádzajú, iné prídu. Vo finále hráme s našim kvalifikačným súperom, s Poľskom, no nemyslím si, že by nastúpili v zostave, v akej sa s nimi stretneme v kvalifikačnom zápase."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: