Reprezentačná 21-ka odštartuje futbalový rok 2012 v Portugalsku

Emília Gerzaničová|14. dec 2011 o 00:00

BRATISLAVA (SFZ) - Tím Ivana Galáda odštartuje prípravu na rozhodujúcu časť kvalifikácie ME 2013 už v januári

BRATISLAVA (SFZ) - Tím Ivana Galáda odštartuje prípravu na rozhodujúcu časť kvalifikácie ME 2013 už v januári

Slovenská reprezentácia do 21 rokov sa stretne tesne po skončení vianočných a novoročných sviatkov 9. januára 2012 v NTC Senec a ešte v tem istý deň večer sa letecky presunie do Portugalska, kde na novom a modernom Estádio Dr. Magalhães Pessoa v meste Leiria (ktorý bol vybudovaný pre finálový turnaj EURO 2004) si v utorok 10.1.2012 a vo štvrtok 12.1.2012 zmeria svoje sily s domácou reprezentáciou, pričom oba zápasy sa začínajú o 18:00 miestneho času.

Portugalský tím sa na Majstrovstvách sveta tímov do 20 rokov v lete tohto roku v Kolumbii prebojoval až do finále, kde podľahol Brazílii až v predĺžení 2:3. Brankár Mika ako najlepší na svojom poste získal Zlatú rukavicu, Nelson Oliveira bol vyhlásený za druhého najlepšieho hráča.

Reprezentačný tréner Ivan Galád v tejto súvislosti uviedol: "To, že budeme hrať proti vicemajstrom sveta považujem za výborný a dôležitý vstup do nového roka a  pre našich hráčov je to určite dobrá motivácia ukázať svoje kvality. Zároveň by som chcel veľmi poďakovať klubom, ktoré ich uvoľnili aj mimo asociačného termínu, aby mohli reprezentovať Slovensko."

Nominácia na dvojzápas s Portugalskom bude zverejnená v pondelok 19. decembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: