MONACObet liga

MONACObet liga - Viaceré výzvy pred štartom jarnej časti súťaže

Jakub Syvestr je nazvučnejším menom, ktoré pribudlo počas zimy do do MONACObet ligy.
Jakub Syvestr je nazvučnejším menom, ktoré pribudlo počas zimy do do MONACObet ligy. (Zdroj: KFC Komárno)
SFZ|1. mar 2024 o 09:14
Jakub Syvestr je nazvučnejším menom, ktoré pribudlo počas zimy do do MONACObet ligy.
Jakub Syvestr je nazvučnejším menom, ktoré pribudlo počas zimy do do MONACObet ligy. (Zdroj: KFC Komárno)

BRATISLAVA (SFZ) - Po 88 dňoch zimnej prestávky sa otvoria aj brány štadiónov MONACObet ligy. Úvodným stretnutím jarnej časti súťaže je súboj tabuľkových susedov - deviaty FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa hostí ôsmy FK Humenné.

Pozornosť sa však sústredí hlavne do Žiliny, kde má svoj prechodný domov MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý privíta lídra z Komárna. Domáci kolektív prišiel počas prestávky o bývalého slovenského reprezentanta Erika Jendriška, ktorý zakotvil v treťoligovej Starej Ľubovni, a naopak, hostia sa zasa môžu pochváliť, že bývalého slovenského reprezentanta získali do svojich služieb. Angažovali totiž 35-ročného Jakuba Sylvestra a práve tento príchod na MONACObet ligovú scénu najviac zarezonoval počas zimy.

Keďže na jeseň sa odohralo 17 kôl, na jar je naplánovaných iba 13 kôl a bude sa tak bojovať o menšiu porciu bodov. Preto už toto víkendové kolo môže veľa napovedať v boji o čelné priečky. Ako je známe, ambiciózne Komárno má 7-bodový náskok pred druhým Prešovom a 8-bodový pred treťou Petržalkou. Práve medzi touto trojicou by sa malo rozhodnúť o priamom postupujúcom i o účastníkovi baráže z 2. miesta. Ak by sa pomerne pohodlný náskok lídra stenčil po tomto kole, súťaž by dostala nový náboj. Nehovoriac, že v ďalšom kole cestuje Komárno do Prešova…

Na opačnom póle tabuľky sa osud poslednej Spišskej Novej Vsi zdá viac-menej spečatený. Na svojom konte má iba dva body. V nelichotivej pozícii je aj predposledný Dolný Kubín (10 bodov). Na Malženice, ktoré sú nad zostupovou čiarou, stráca 6 bodov. V podobnej situácii však bol tento kolektív aj pred rokom a po jarnom rozlete skončil napokon na 13. mieste. Aj tu sa môže situácia ešte riadne zamotať.

Po jeseni azda nik nepochyboval, že najväčším ašpirantom na kráľa strelcov bude Lukáš Letanay z MŠK Púchov. Nastrieľal 15 gólov a v streleckej tabuľke má pohodlný 6-gólový náskok pred svojimi prenasledovateľmi. Lenže 22-ročný útočník prestúpil do českého FC Slovan Liberec, a tak je tu šanca pre ďalších kanonierov. Jozef Dolný (Prešov), Peter Mazan (Pohronie), Lukáš Slávik (P. Bystrica) a Patrik Danek (Petržalka) majú na svojom konte po 9 gólov a určite chcú prehovoriť do pretekov o najlepšieho strelca. Netreba však zabúdať, že na jar budú mať už len 13 pokusov. Pokojne teda môže nastať situácia, že honor kráľa strelcov pripadne hráčovi, ktorý na jar neodohral v súťaži ani minútu. Ďalšia zaujímavá výzva pred štartom jarnej časti MONACObet ligy.

 PROGRAM 18. KOLA:

PIATOK

17.00: Pohronie - Humenné
19.00:
Myjava - Petržalka

SOBOTA

14.00: Prešov - Malženice
14.00:
Považská Bystrica - Púchov
14.30:
Liptovský Mikuláš - Komárno

NEDEĽA

10.30: Žilina B - Spišská Nová Ves
10.30:
Šamorín - Trebišov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: