MONACObet liga

MONACObet liga – FC Petržalka do odvety baráže proti Michalovciam s tesným náskokom

Igor Žofčák si kryje loptu, bráni ho Lukáš Gašparovič, ktorý dal nakoniec víťazný gól. Zápas na
Tehelnom poli bol dramatický a páčil sa.
Igor Žofčák si kryje loptu, bráni ho Lukáš Gašparovič, ktorý dal nakoniec víťazný gól. Zápas na Tehelnom poli bol dramatický a páčil sa. (Zdroj: FC Petržalka, Autor: Marián Gabura)
22. máj 2024 o 10:55
Igor Žofčák si kryje loptu, bráni ho Lukáš Gašparovič, ktorý dal nakoniec víťazný gól. Zápas na
Tehelnom poli bol dramatický a páčil sa.
Igor Žofčák si kryje loptu, bráni ho Lukáš Gašparovič, ktorý dal nakoniec víťazný gól. Zápas na Tehelnom poli bol dramatický a páčil sa. (Zdroj: FC Petržalka, Autor: Marián Gabura)

BRATISLAVA (SFZ) – Prvý barážový zápas o účasť v najvyššej súťaži nesklamal. V utorok sa na trávniku Národného futbalového štadióna (NFŠ) v Bratislave stretli FC Petržalka a MFK Zemplín Michalovce. Hralo sa v tempe, v zápase bolo veľa vzrušujúcich momentov, divákom sa páčil. Bola to dobrá reklama na futbal i na obe najvyššie súťaže.

Druhý tím MONACObet ligy potvrdil svoje kvality i výbornú jarnú formu a dokázal Michalovciam, predposlednému mužstvu z najvyššej súťaže, streliť dva góly. Zemplínčania mali výborný nástup, ak by v úvodných desiatich minútach strelili gól alebo aj dva, nik by sa nemohol diviť. Prvý gól tak strelila Petržalka, keď Gino van Kessel stratil loptu, Péter Nagy vzápätí vysunul Romana Begalu a ten sa dokázal presadiť. Päť minút pred prestávkou vyrovnal umiestnenou strelou z hranice šestnástky skúsený Igor Žofčák. Po tom, čo o tri minúty neskôr Arnaud Konan fauloval Enza Arevala, mali východniari výhodu pokutového kopu a práve Igor Žofčák mohol ešte do prestávky dokonať obrat. Nestalo sa tak, namieril do ľavej žrde brány Petržalky. Nedáš, dostaneš, platilo doslovne. V nadstavenom čase 1. polčasu ešte Petržalka podnikla útok, Patrik Danek poslal na päťku a na hlavu Lukáša Gašparoviča výborný center a tvorca hry Petržalky skóroval netradične hlavičkou. V druhom polčase už gól nepadol, najväčšiu príležitosť Zemplína zlikvidoval výborný Pavel Halouska. Petržalka tak má pred odvetným zápasom jednogólový náskok. Hralo sa pred peknou návštevou, ktorú vytvorilo 3898 divákov. V predposlednom domácom zápase MONACObet ligy proti Prešovu hrala Petržalka pred 1500 divákmi, takže utorňajšia bola viac ako dvojnásobná.

„Nebol to pre nás jednoduchý zápas. Musím pochváliť všetkých hráčov. Boli koncentrovaní, pozorní v defenzíve. Reálne sme ho odšprintovali, išli sme na doraz. Vyšli nám niektoré brejkové situácie. Tešíme sa z víťazstva a verím, že to zopakujeme aj v Michalovciach,“ povedal po zápase pred kamerou TV Dajto tréner FC Petržalka Michal Kuruc. Odveta bude náročná. „Budeme ešte riešiť tento zápas, pozrieme si, kde boli naše slabiny. Budeme sa snažiť súpera prekvapiť niečím novým,“ dodal spokojný Michal Kuruc. Michalovčania chceli z prvého duelu vyťažiť viac. „V týchto zápasoch rozhoduje to, kto je viac efektívnejší. Mali sme osem tutoviek! Priznám sa, že to je katastrofa, niečo také sa nesmie stať. Keď máte také šance… My sme mohli mať zápas pod kontrolou po prvých desiatich minútach. Nepremenili sme penaltu. Gól sme dostali v 45. minúte, také niečo sa nemôže stať. Produktivita u nás nebola taká, ako by sme si želali. Inak by sme tento zápas zvládli. Chalanom nemôžem vyčítať, že by to neodmakali. Spravili to, ale chýbala nám efektivita,“ povedal pre TV Dajto tréner Michaloviec František Straka.

Hoci Petržalka oslavovala, dvojzápas je stále iba vo svojom „polčase“. „Máme domáci zápas na to, aby sme to otočili. V našich silách to je. Máme mužstvo, ktoré to vie zvládnuť. O tom som presvedčený. Musíme tento zápas zvládnuť, hoci športovo musím uznať, že Petržalka ukázala, že má veľmi schopný manšaft,“ dodal František Straka. Ten spomenul aj príkladný čin fair – play, ktorý zažili Michalovčania cestou do Bratislavy, keď mali problém s autobusom. Na R1 pri Zvolene im „pichla“ zadná guma na autobuse tak, že ju roztrhlo. Doslova explodovala, bola to rana ako z dela, pri ktorej sa všetci preľakli. Poškodený bol dokonca aj blatník nad kolesom. Ešte šťastie, že to bolo na zadnom kolese, inak kto vie, čo by sa dialo v prípade „šlus defektu“ na prednom kolese. Radšej si nepredstavovať… Pomocnú ruku a svoj autobus poskytla Dukla Banská Bystrica, ktorý výpravu Michaloviec odviezol do Nitry, kde podľa plánov nocovala. Do Bratislavy pokračovala na druhý deň už opraveným autobusom. „Obrovský kompliment Dukle, ďakujeme!,“ povedal tréner Michaloviec.

Odvetný barážový zápas je na programe v sobotu 25. mája o 16.30 v Michalovciach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: