Aktuality

Veľkonočný víkend sľubuje zaujímavý futbal

Tomáš Gemza|12. apr 2017 o 02:00

Veľkonočný víkend sľubuje v súťažiach ObFZ Žiar nad Hronom zaujímavé konfrontácie.

VI. liga - Oblastné majstrovstvá ObFZ ZH

V najvyššej oblastnej súťaži bude pozornosť určite priťahovať vystúpenie dvoch lídrov súťaže. Ladomerská Vieska cestuje na Brehy, pričom okrem súboja deviateho s prvým je to súboj tímov, ktoré na jar výsledkami veľmi neoslnili. Naopak Repište, ktoré sa predstaví v Tekovskej Breznici, v úvodných štyroch kolách jari (dohrávka + tri jarné kolá) vďaka dobrým výkonom i výsledkom dotiahlo stratu na jesenného majstra z Ladomerskej Viesky a preto sa vystúpenie expiatologistu v Tekovskej Breznici dá označiť ako šláger kola.

Nemenej zaujímavé však bude iste aj “derby” Horné Hámre (hrajú pod hlavičkou Žarnovica “B”) - Hodruša-Hámre, keďže aj druhý menovaný tím patrí na úplný špic tabuľky a mieša postupové karty. Bzenica po nečakanom víťazstve práve v Horných Hámroch hostí rozbehnutú Lutilu a bude veľmi zaujímavé sledovať, či sa zachraňujúcemu sa Tatranu podarí opäť zabodovať alebo sa bude radovať na jar zatiaľ stopercentná Lutila.

Slaská má za sebou výprask v susedskom derby práve od Lutily a doma privíta Pohronie “B”/Dolnú Trnávku s cieľom čím skôr zabudnúť na debakel 0:5. Veľká Lehota, ktorá na úvod jari prekvapila víťazstvom v Horných Hámroch, no následne prehrala doma s Lutilou a v Dolnej Trnávke, hostí Hornú Ves. Tá na jar prvýkrát cestuje na ihrisko súpera a podobne ako Lutila má z troch stretnutí najvyšší možný zisk deviatich bodov. Súboj Kremnica - Vyhne obstarajú trápiace sa celky hrajúce o záchranu. Duelu tak určite nebude chýbať náboj a motivácia na obidvoch stranách.

Program kola: http://www.obfzzh.sk/sutaz/1446/?part=1966&round=47135

VII. liga - II. trieda ObFZ ZH - o postup

S očakávaním sa hľadí aj na skupinu o postup VII. ligy. V nej na seba krížovým spôsobom postupne “narazia” najlepšie pätice základných skupín súťaže, čo už samé o sebe sľubuje zaujímavé súboje s otvorenými koncami.

Na úvod ndstavby hostí Banská Belá Jastrabú. Domáci na jar jednoznačne potvrdili príslušnosť k elite VII. ligy, keď v štyroch stretnutiach získali deväť bodov a už v predstihu rozlúštili tajničku spred jari, či ich o postup ešte nepripraví Trnavá Hora alebo Hronská Dúbrava. Hostia prešli do skupiny o postup vcelku jednoznačne a preto súboj piateho z A-skupiny s tretím z B-skupiny určite bude lákadlom. Ešte väčšiu zápletku sľubuje súboj Ladomerskej Viesky “B”, ktorej kostru tvoria bývalí hráči Šášovského Podhradia s Rudnom. Domáci základnú skupinu B suverénne vyhrali, hostia bez problémov postúpili z tretieho miesta skupiny A.

Prenčov, ako víťaz skupiny A, nastúpi na uvod nadstavby na pôde Lovčice, ktorá už niekoľko rokov v závetrí čaká na možnosť návratu medzi oblastnú elitu. Na tú však určite myslia aj Prenčovania a preto sme práve tento duel druhého z “béčka” s prvým z “áčka” vybrali ako šláger tohto kola nadstavby VII. ligy.

Voznica, po klinickej smrti v úvode jesene (v úvodných troch kolách tri prehry) predvádza od víťazstva 5:1 v Hronskej Dúbrave v prvú septembrovú nedeľu výborné výkony, postavené na odchovancoch a radí sa k favoritom na návrat do VI. ligy. Ambície môže potvrdiť už v domácom súboji s Pitelovou, ktorá prekĺzla do bojov o postup ako posledná, no lámať nad ňou palicu by bolo určite predčasné. Janova Lehota prekvapila v závere základných skupín triumfom v Pitelovej a nadstavbu bude chieť určite dobre naštartovať súbojom s Prochotom, ktorý si bez problémov postrážil postup v základnej skupine A.

Program kola: http://www.obfzzh.sk/sutaz/1447/?part=2559&round=52120

VII. liga - II. trieda ObFZ ZH - o umiestnenie

Skupina o umiestnenie VII. ligy ponúka po odhlásení Starej Kremničky len dva súboje. Sklené Teplice, ktoré sa boria s nedostatkom hráčov hostia Trnavú Horu, ktorá má  po rokoch dobrej práce s mládežou široký káder a tak súboje nadstavby o umiestnenie určite využije najmä na zbieranie ďalších herných skúseností a prípravu na ďalšiu sezónu. Kopernica v zime nezaháľala a získala do kádra posily, čo sa odzrkadlilo v zlepšených výkonch. Aj preto bude jej súboj s Malou Lehotou určite zaujímavým futbalovým predstavením s otvoreným koncom.

Program kola: http://www.obfzzh.sk/sutaz/1447/?part=2560&round=52121

Oblastné majstrovstvá U11 ObFZ ZH

Samozrejme, nezabúdame ani na budúcnosť nášho futbalu. Už zajtra (štvrtok) sa hrá takmer celé úvodné jarné kolo Oblastných majstrovstiev U11 (prípravky). Ak budete mať čas a chuť, zájdite sa pozrieť na niektorý z duelov. Najmenší futbalisti bojujú od prvej do poslednej minúty o každú loptu bez ohľadu na skóre ;-)

Program kola: http://www.obfzzh.sk/sutaz/1449/?part=1969&round=50789

 

Oblastné majstrovstvá U15 "futbalshop.sk" ObFZ ZH

V piatok a sobotu sa postupne odohrajú štyri stretnutia druhého jarného kola Oblastných majstrovstiev U15 (malý futbal žiaci).

Program kola: http://www.obfzzh.sk/sutaz/1448/?part=1968&round=47789

Súvisiaci obsah