Aktuality

Štyria do krajského výberu

Tomáš Gemza|24. aug 2018 o 11:50

Na konci mája 2018 dosiahol výber ObFZ Žiar nad Hronom pekný úspech, keď vyhral medzioblastný turnaj futbalových ročníkov 2006. V utorok 21. augusta sa hráči, ktorí boli vybraní do ďalšieho užšieho výberu, stretli opäť.

Znovu na štadióne MFK Zvolen, tentokrát však aj za prítomnosti rovnako vytvoreného výberu, ktorý vzišiel z medzioblastného turnaja oblastných futbalových zväzov Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. Okrem vzájomného merania síl bol dôležitým bodom dňa ďalší užší výber, ktorý bude výberom Banskobystrického kraja. Ten sa na ďalšom zraze stretne s rovnako kreovaným výberom Žilinského kraja.

 

Potešiteľné je, že vo výbere hráčov, ktorí v tejto sezóne spadajú už do kategórie U13,  boli až siedmi mladí futbalisti z pôvodného výberu ObFZ Žiar nad Hronom - Dominik Mihálik, Andrej Urgela, Tobias Legíň, Patrik Suchý, Alex Kapusta (všetci FK Pohronie), Patrik Cabánik (TJ PS Hliník nad Hronom) a Matúš Šmondrk (MFK Žarnovica). Všetci menovaní, spolu s piatimi spoluhráčmi z pôvodného výberu ObFZ Banská Bystrica a šiestimi z výberu ObFZ Zvolen, sa predstavili v dueli Stred U13 - Juh U13 v drese tímu Stred. V ňom "náš" výber zvíťazil 2:1.

 

Ťažkú úlohu - vytvoriť z dvoch 18-členných medzioblastných výberov jeden krajský výber, zobrali na seba tréner mládeže SFZ Peter Štefaňák a tréneri Patrik Müller, Ján Štrba, Ján Matonok, Ivan Ádám a Jozef Levčík. Výbornou správou je, že v krajskom výbere figurujú štyria chlapci z pôvodného výberu ObFZ Žiar nad Hronom - Dominik Mihálik, Tobias Legíň, Alex Kapusta a Matúš Šmondrk. Navyše, medzi náhradníkov boli vybratí Patrik CabánikPatrik Suchý. Najbližšou spoločnou aktivitou výberu Banskobystrického kraja bude súboj s výberom Žilinského kraja. Z tohto finálového stretnutia vzíde záverečný výber SsFZ ročník narodenia 2006, ktorý bude pokračovať v spoločných aktivitách až do kategórie U14.

 

Výsledok výberového stretnutia, 21.08.2018 (štadión MFK Zvolen):

 

STRED U13 - JUH U13    2 : 1  (0:0)
Góly: Bartoš 2 - Šmidl

 

Článok o mezioblastnom turnaji BB - ZH - ZV z mája 2018: https://www.obfzzh.sk/spravy/vitazstvo-ziarskeho-oblastneho-vyberu

 

Text: Tomáš Gemza, foto: SsFZ

Súvisiaci obsah