Aktuality

Jedenástka roka 2018 ObFZ Žiar nad Hronom

Tomáš Gemza|22. jan 2019 o 12:00

Oblastný futbalový zväz Žiar nad Hronom vyhlásil v sobotu 19. januára 2019 svoju jedenástku roka 2018 a ďalšie individuálne ocenenia.

Galavečer v Hoteli Termál Vyhne otvoril krátkym privítaním predseda Oblastného futbalového zväzu (ďalej ObFZ) Žiar nad Hronom Ján Matonok. Po ňom sa slova ujal moderátor večera Majo Bóna, ktorý previedol hostí z radov klubových a zväzových funkcionárov, partnerov zväzu, ocenených a ich rodinných príslušníkov panoptikom ocenených futbalistov za kalendárny rok 2018.


Dekorovanie najlepších začalo pri tých najdôležitejších, mládežníkoch, ktorí svojou úrovňou a výkonmi predikujú smer vývoja futbalu v našej oblasti:


Najlepší hráč kategórie žiaci U15:

Matúš Vojtko (ŠKF Kremnica)


Najlepšia hráčka kategórie žiačky WU15:

Michaela Karáčová (MFK Žarnovica)


Najlepší hráč kategórie prípravka U11:

Miroslav Dobák (FK Sitno Banská Štiavnica)


Bez kvalifikovaných trénerov by futbal nebol futbalom. Oblastný futbalový zväz Žiar nad Hronom preto dbá na ich vzdelávanie, práve preto vlani usporiadal školenie pre začínajúcich trénerov, na ktorom sa vyškolilo 17 nových futbalových trénerov licencie UEFA Grassroots C. V sobotu však oceňovali tých, ktorí už nejaký čas trénermi sú a so svojimi zverencami už čo-to dokázali:

 

Tréner - kategória mládež:
Roman Majer (OŠK Lutila)


Tréner - kategória dospelí:
Michal Mecele (TJ Inter Horná Ves)


V samotnej jedenástke najlepších hráčov najvyššej oblastnej súťaže dospelých v kalendárnom roku 2018 podľa hlasovania klubov sa ocitli hráči z deviatich klubov, čo potvrdzuje kvalitu a vyrovnanosť oblastných majstrovstiev, VI. ligy:


Brankár:

Vladimír Gašpir (TJ Sokol Repište)


Obrancovia:

Róbert Hric (TJ Inter Horná Ves)  


Lukáš Nitško (MFK Žarnovica “B”)


Tomáš Krnčok (OŠK Lutila)  


Mário Stančík (OŠK Hodruša-Hámre)


Záložníci:

Marián Dekíš (TJ PS Hliník nad Hronom)


Pavel Ulbrík (TJ Sokol Repište)


Nino Barák (FK Sitno Banská Štiavnica)


Karol Šlavka (OŠK Brehy)


Útočníci:

Peter Mikuška (ŠK Voznica)


Dragan Karakačanov (OŠK Hodruša-Hámre)


Korením futbalu sú góly. Autorom gólu roka 2018 Oblastného futbalového zväzu Žiar nad Hronom je Michal Kapusta (TJ Družstevník Lovčica-Trubín).


Na záver bola odovzdaná špeciálna cena. Peter Mikuška (ŠK Voznica) si za najviac strelených gólov v kalendárnom roku 2018 (jar 2018 - jeseň 2018) prevzal dres s podpisom Milana Škriniara, ktorý na tento galavečer venoval priamo Milan.


Ocenenia postupne odovzdávali sekretár ObFZ Tomáš Gemza, tréneri FK Pohronie Milan Nemec a Rastislav Urgela, hlavný hosť galavečera, bývalý slovenský reprezentant Róbert Jež a predseda ObFZ Ján Matonok. O výbornú atmosféru sa v hudobných číslach starala regionálna kapela ARCON, v zložení Samuel Feldsam, Pavol Gregor, Marek Búry a Lukáš Baumann. 


ObFZ ďakuje všetkých zúčastneným pozvaným za účasť a príjemnú atmosféru galavečera Jedenástka roka 2018.

Súvisiaci obsah