Aktuality

Do oblastných súťaží dospelých sa prihlásilo 32 družstiev

Tomáš Gemza|29. jún 2017 o 11:11

Včerajšou polnocou sa skončilo prihlasovanie družstiev do súťaží dospelých ObFZ Žiar nad Hronom.

Prihlášky podali všetci právoplatní účastníci VI. ligy dospelých, teda aj vypadávajúci z V. ligy, Hliník nad Hronom a Banská Štiavnica a tiež postupujúci zo VII. ligy, ŠK Voznica a TJ Štart Prenčov.

 

Do VII. ligy dospelých sa prihlásilo 18 družstiev. Popri zostupujúcich zo VI. ligy, Bzenici, Veľkej Lehote a Vyhniach, sa po ročnej odmlke do súťaže vracia TJ Olympic Ihráč. Nováčikom je aj Lovča “B”. Naopak, z vlaňajších účastníkov najnižšej oblastnej súťaže sa v novom ročníku nepredstavia Hronský Beňadik a Sklené Teplice. Do súťaže sa neprihlásila ani Stará Kremnička, ktorá uplynulú sezónu nedokončila.

 

Otázny stále ostáva hrací systém VII. ligy. Ako informoval správca súťaží ObFZ Žiar nad Hronom a sekretár zväzu Tomáš Gemza, “v hlasovaní družstiev o tom, či hrať iba v dvoch skupinách alebo, tak ako vlani, v dvoch základných skupinách a následne dve nadstavbové skupiny, panuje zatiaľ vzácna zhoda. Pri 18 účastníkoch však prichádza do úvahy ešte akýsi kompromisný model.”

 

Ten by počítal s dvoma základnými skupinami po 9 družstiev (teda 18 kôl; každé družstvo by hralo 16 stretnutí a dvakrát malo voľno - pozn.). Po ich odohratí by sa však nevytvorili dve, ale tri nadstavbové skupiny - skupina o 1. - 6. miesto, skupina o 7. - 12. miesto a skupina o 13. - 18. miesto. “V takto nastavenej nadstavbe by každý klub odohral 6 stretnutí. Súťaž by tak mala 24 kôl, pričom kvôli nepárnemu počtu družstiev v základných skupinách by každé družstvo odohralo v celej sezóne 22 stretnutí. Konečné rozhodnutie však bude na kluboch,” dodal k aktuálnym úvahám správca súťaží ObFZ Žiar nad Hronom s tým, že v súvislosti so spôsobom rozdelenia družstiev VII. ligy do dvoch skupín sa uvažuje o klasickom žrebovaní z dvoch výkonnostných košov, ktoré by sa mohlo vykonať priamo na Aktíve ŠTK, 14. júla v Ladomerskej Vieske.

 

Prihlášky od klubov prijíma ObFZ Žiar nad Hronom aj naďalej, ale už len do svojich mládežníckych súťaží. Do súťaží žiakov a prípraviek môžu kluby prihlasovať svoje družstvá do 18. júla, prihlasovanie do súťaže žiačok končí 1. augusta.

 

Účastníci VI. ligy dospelých ObFZ Žiar nad Hronom 2017/2018 (v poradí ako sa prihlasovali do súťaže): ŠK Slaská, TJ Sokol Tekovská Breznica, TJ Štart Prenčov, OŠK Lutila, OŠK Hodruša-Hámre, MFK Žarnovica “B”, TJ PS Hliník nad Hronom, OŠK Brehy, FK Pohronie “B”, ŠK Voznica, TJ Inter Horná Ves, TJ Sokol Repište, ŠKF Kremnica, FK Sitno Banská Štiavnica


Účastníci VII. ligy dospelých ObFZ Žiar nad Hronom 2017/2018 (v poradí ako sa prihlasovali do súťaže): TJ Sokol Trnavá Hora, ŠK Rudno nad Hronom, TJ Hronská Dúbrava, ŠK Jastrabá, ŠK Lesy Banská Belá, TJ Kopernica, TJ Družstevník Lovčica-Trubín, TJ Družstevník Pitelová, TJ Partizán Prochot, TJ Družstevník Janova Lehota, TJ Lovča “B”, TJ Tatran Bzenica, TJ Partizán Veľká Lehota, FK Malá Lehota, TJ Olympic Ihráč, FK Vyhne, TJ Ostrý Grúň, FK Filjo Ladomerská Vieska “B”

Súvisiaci obsah