NEZABÚDAJÚ

Ján Fenčák|2. júl 2019 o 00:00

Memoriál Jozefa Hudáka

(vz) - Obecný úrad vo Vyšnej Šebastovej pripravil uplynulú  nedeľu ôsmy ročník futbalového turnaja dorasteneckých družstiev Memoriál Jozefa Hudáka.  Vo Vyšnej Šebastovej bol Jozef Hudák  výraznou futbalovou osobnosťou – bol hráčom, trénerom i funkcionárom. Podieľal sa i na organizovaní obľúbených bežeckých pretekov Šebešská sedemnástka, neskôr Šebešská pätnástka. Rád hral aj v tíme starých pánov. Medzinárodný punc podujatiu dávajú už niekoľko rokov mladí futbalisti našich severných susedov z Krosna, ktorí neobhájili vlaňajšie prvenstvo, keď v zaujímavom a kvalitnom finále zdolali výber ObFZ Prešov 3:2. V nedeľu im to výber ObFZ Prešov vrátil. Finále vyhral jasne 6:0 (3:0), keď úspešnými strelcami boli: Kendra 3, Poráč, Ličák a Prusák, ktorí dali po jednom góle. V súboji o tretie miesto zdolali Lipany Vyšnú Šebastovú 6:2. Góly: Marchevka 2, Rabatin, Sova, Žihala a Varga po 1 - Kojnok, Šingliar.

Semifinále: Lipany – Krosno 3:5 (2:2). Góly: Rabatin 1, Žihala 1, Sontag - Blezieň 5. ObFZ Prešov – Vyšná Šebastová 9:1 . Góly: Kendra 3, Slaninka 3, Blaščák 2 a Prusák 1. 

Sieť najviac napol Damián Kendra z výberu ObFZ Prešov, ktorý dal šesť gólov. Za najlepšieho hráča organizátori vyhlásili Karola Knapa z Krosna a najlepším brankárom sa stal Adam Ondruš z výberu ObFZ Prešov. 

V exhibičnom zápase sa predstavili odchovanci Združenia športov vo Vyšnej Šebastovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: