ÚS 2022/2023

Úradná správa ObFZ Dunajská Streda č.29/2022-2023 zo dňa 9.2.2023

Ľudovit Szerencsés|10. feb 2023 o 06:56
Úradná správa ObFZ DS č. 29 - 2022-2023 zo dňa 9.2.2023.pdf

Úradná správa ObFZ Dunajská Streda

 č. 29/2022-2023 zo dňa 9.2.2023


Sekretariát

1.   Sekretariát ObFZ Dunajská Streda upozorňuje

Dynamo Blatná n/O

že do vyrovnania (resp. zaplatenia) MZF za mesiac november 2022 má zastavenú matričnú činnosť.

2.   Sekretariát upozorňuje FK, že zasadnutia OK od jarnej časti súťaží budú vždy vo štvrtok od 17.00 h. Podnety k prejednávaniu je možné podať do stredy do 12.00 h (neskoršie podané námety budú prejednané nasledujúci týždeň)

3.   ObFZ Dunajská Streda zvoláva na pracovnú poradu štatutárnych orgánov klubov VIII. Ligy skupiny A aj B. Porada sa uskutoční dňa 10. marca 2023 (piatok) o 18.00 v Kaviarni DéjaVu, na prízemí OIC, Alžbetínske námestie 1203/7 v Dunajskej Strede. Jediným programovým bodom bude jarná časť súťaže VIII. Ligy ObFZ Dunajská Streda. Účasť je nutná.

4.   Sekretariát oznamuje, že VV SFZ vzal na vedomie informáciu o príprave a realizácii projektov zameraných na rekonštrukciu a výstavbu futbalovej infraštruktúry, a v tejto súvislosti schválil návrh na predĺženie termínu realizácie projektu Eurá z EURA z 30. apríla 2023 na 30. septembra 2023

 

Sekretár ObFZ Dunajská Streda

Ľudovít Szerencsés


Matrika

1.  Transfer hráča zo zahraničia

Dovoľujem si upriamiť Vašu pozornosť k medzinárodným transferom. Ako podklady pre transfer plnoletého hráča slúžia:

1.   kompletne vyplnený a podpísaný formulár „Žiadosť o transfer hráča – zahraničie – amatér“, pri klubovej príslušnosti napíšte aj štát, z ktorého má byť hráč vyžiadaný a uvádzajte vždy celý názov klubu;

2.   kópia dokladu totožnosti, teda identifikačnej karty alebo cestovného pasu hráča (nie povolenie na pobyt alebo povolenie pracovať), ktorý má byť transferovaný.

Podklady možno zaslať poštou, ale aj mailom – ako dve samostatné prílohy vo formáte „pdf“. Ak sú doklady kompletné, vybavenie trvá cca 8 – 9 dní a uskutočňuje sa cez „prestupový program“ FIFA. Opätovne upozorňujem, že v zmysle FIFA RSTP sa transfery hráčov, smerujúce do súťaží, ktoré nie sú čisto amatérske (napr. 2. liga, ale môžu to byť aj súťaže na nižšom stupni riadenia), uskutočňujú v registračnom období pre profesionálov, t. j. od 25. 1. do 21. 2. 2023.

5.   Transfer mladistvého hráča zo zahraničia sa riadi podľa osobitných predpisov FIFA. Je nutné priradiť hráča podľa charakteru transferu do niektorej z nižšie uvedených možností a podľa toho poslať potrebnú dokumentáciu. Prosím o zasielanie len kompletnej dokumentácie!  

1.   Hráč nasleduje svojich rodičov, ktorí sa sťahujú z dôvodov nesúvisiacich futbalom – FIFA RSTP, článok 19/2a. Dokumentácia: doklad totožnosti hráča, rodný list hráča, doklady totožnosti rodičov, doklad o bydlisku rodičov na Slovensku, pracovné povolenie rodičov, potvrdenie zamestnávateľa. Poznámky: pod dokladom totožnosti sa rozumie id karta alebo cestovný pas; ak hráč prichádza s jedným rodičom, nutné je doložiť súhlas druhého rodiča s pobytom dieťaťa na Slovensku, ak druhý rodič zomrel – doložiť úmrtný list, ak sú rodičia rozvedení – doklad o rozvode; doklad o bydlisku cudzincov na Slovensku vydáva PZ SR, akceptuje sa aj nájomná zmluva; pracovné povolenie je vo forme identifikačnej karty; potvrdenie od zamestnávateľa môže nahradiť pracovná zmluva.

2.   Hráč je vo veku od 16 do 18 rokov – FIFA RSTP, článok 19/2b. Dokumentácia: doklad totožnosti hráča, rodný list hráča, dokumentácia o školskom vzdelávaní, potvrdenie o ubytovaní a starostlivosti, dokumentácia o futbalovom vzdelávaní, súhlas rodičov. Poznámky: dokumentácia o školskom vzdelávaní – potvrdenie o návšteve školy a minimálne rozvrh hodín; doklad o ubytovaní, meno a doklad totožnosti osoby, ktorá sa o maloletého stará mimo vyučovania a tréningového procesu; futbalové vzdelávanie – minimálne týždenný mikrocyklus;

3.   Bydlisko hráča a sídlo klubu sú vzdialené menej ako 50 km od hranice – FIFA RSTP, článok 19/2c. Dokumentácia: doklad totožnosti hráča, rodný list hráča, doklad o trvalom bydlisku hráča, doklad o trvalom bydlisku rodičov.

4.   Hráč prestupuje, resp. bude prvý raz registrovaný pri opustení svojho domova z humanitárnych dôvodov - bez rodičov – FIFA RSTP, čl. 19/2d. Dokumentácia: rodný list hráča, doklad totožnosti hráča, doklad o statuse utečenca – hráč, doklad o zverení do opatery inej osobe, súhlas opatrovníka s registráciou. Poznámky: v prípade, že rodný list alebo doklad totožnosti hráča nie sú k dispozícii, treba v dokumentácii oznámiť; pod dokladom o zverení do opatery sa rozumie súdne rozhodnutie /uznesenie/; súhlas opatrovníka – postačuje jeho jednoduché prehlásenie. Poznámky: v prípade, že rodný list alebo doklad totožnosti hráča nie sú k dispozícii, treba to v dokumentácii oznámiť

5.   Hráč prestupuje, resp. bude prvý raz registrovaný pri opustení svojho domova z humanitárnych dôvodov - s rodičmi – FIFA RSTP, čl. 19/2a*. Dokumentácia: doklad totožnosti hráča, rodný list hráča, doklad o statuse utečenca – hráč, doklad o statuse utečenca – rodič, doklad totožnosti rodič. Poznámky: v prípade, že rodný list alebo doklad totožnosti hráča nie sú k dispozícii, treba to v dokumentácii oznámiť; rodičia – postačuje, keď je s hráčom jeden z rodičov. 

Matrika SFZ

Milan Sládkovič

 

Športovo-technická komisia

Oznamy

1.   ŠTK vykonal rozlosovanie súťaží ObFZ Dunajská Streda na soboty a nedele do 18. kola (do 26. apríla 2023). Po rozdelení družstiev VIII. Ligy do nadstavbovej časti súťaže bude rozlosovanie dokončené. Rozlosovanie bude prístupné v ISSF a na webe najneskôr dňa 10.2.2023. Prípadné zmeny termínov ŠTK vybaví bez poplatku do 19.2.2023.

VIII. liga

2.   ŠTK ObFZ Dunajská Streda zvoláva na pracovnú poradu štatutárnych orgánov klubov VIII. Ligy skupiny A a B. Porada sa uskutoční dňa 10. marca 2023 (piatok) o 18.00 v Kaviarni DéjaVu, na prízemí OIC, Alžbetínske námestie 1203/7. Jediným programovým bodom bude jarná časť súťaže VIII. Ligy ObFZ Dunajská Streda.  

Halový turnaj KUKKONIA ligy U9

3.   ŠTK ObFZ Dunajská Streda z organizačných dôvodov zmenil propozíciu turnaja pre vekové kategórie U9. Hrací čas zápasov je jednotne 12 minút, hracia plocha je medzi mantinelmi a bránovými čiarami. Počet hráčov na HP 5+1.

 

Predseda ŠTK

Richard Földes


Komisia rozhodcov

OZNAM:

KR oznamuje R a DZ, seminár R a DZ sa uskutoční 7. marca 2023 (utorok) od 18.00 h v zrkadlovej sále OIC v Dunajskej Strede (vedľa sekretariátu).

KR upozorňuje R a DZ aby sledovali a riadili sa pokynmi odoslanými cez Vnútorné info KR.

KR oznamuje R, aby svoje pracovné a voľnočasové záležitosti vybavili tak, aby 1. mája 2023 (pondelok) boli k dispozícii KR ObFZ Dunajská Streda z dôvodu Kukkonia športového dňa na MOL Akadémii v Dunajskej Strede.

 

NÁBOR:

Na Slovensku máme už cez 2.200 licencovaných rozhodcov, ktorí rozhodujú oficiálne

majstrovské stretnutia. Využite aj Vy svoje nadšenie a záujem o futbal a staňte sa

futbalovými rozhodcami.

Hľadáme:

· nadšených mladých ľudí vo veku od 12 rokov, mužov aj ženy

· ľudí, ktorí majú záujem o futbal a pohyb na ihrisku

· ľudí, ktorí sa chcú ďalej vzdelávať vo všetkých oblastiach súvisiacich s futbalom

Ponúkame: 

· aktívne športové vyžitie

· možnosť pravidelného tréningu s trénerom

· možnosť pravidelného vzdelávania sa, účasť na seminároch

· možnosť pracovať aktívne v rozhodcovskom spoločenstve

· možnosť stať sa rozhodcom vo „Fortuna Lige“ resp. FIFA rozhodcom

· odmena za vedenie stretnutí a paušálné náhrady (cestovné, ošatné, stravné)

· vstup zadarmo na majstrovské zápasy v rámci oblasti , resp. regiónu

Základné požiadavky na kandidáta rozhodcu

ovládanie slovenského jazyka slovom a písmom

vek minimálne 12 rokov (od 12 do 18 rokov nutný písomný súhlas rodičov)

lekárske potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti vykonávať funkciu rozhodcu

úspešné absolvovanie základného vstupného kurzu

– test z pravidiel futbalu

– test fyzickej pripravenosti

Odmeňovanie R je zverejnené v Rozpise súťaží ObFZ Dunajská Streda


Pozn. – odmeny sú bez odvodov a príplatkov, odmeny a ostatné náhrady DO mládeže hradí SFZ okrem prípravkárov

Stanovený paušál predstavuje celkovú cenu práce v ktorej sú zahrnuté odvody zamestnanca a výsledný paušál bude ponížený o základné odvody zamestnanca. Príplatky za soboty, nedele a sviatky sa generujú podľa platných zákonov Slovenskej republiky. Výška odmeny (náhrada / paušál) má byť vyplatený delegovaným osobám aj v prípade začatého, ale neukončeného stretnutia ( v ktorejkoľvek minúte ktoréhokoľvek stretnutia). V prípade neuskutočnenia stretnutia, prináležia R, AR, DZ ostatné náhrady podľa tabuľky.

 

Predseda KR

Vojtech FEKETE

 

TMK/KM

PLÁNOVANÉ ŠKOLENIA TRÉNEROV:

Podrobné informácie ohľadom organizácie školení, podmienok prijatia a záväznej prihlášky sú zverejnené na internetovej stránke SFZ v časti Tréneri / Školenia.

  • Od 1.7.2022 je formou online školenia možné absolvovať školenie „SFZ Grassroots Leader  Tréner detí“. Absolvent získa oprávnenie na pôsobenie vo futbale mládeže pri zabezpečovaní prípravy a vedení hráčov (5 – 11 ročných) v súťažiach prípraviek riadených ObFZ / RFZ a v školských projektoch SFZ.

UZNANÉ AKTIVITY KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA TRÉNEROV:

Pre splnenie podmienok "Kontinuálneho vzdelávania trénerov” (tzv. predlžovanie trénerských licencií), sú uznávané aj webináre dištančnou formou. Aktuálny zoznam pre jednotlivé trénerské licencie a podrobné informácie sú na webovom sídle SFZ, v časti SFZ / Tréneri / Kontinuálne vzdelávanie.

  • Od 1.8.2022, v rámci kontinuálneho vzdelávania trénerov, je možné online formou absolvovať seminár „SFZ Grassroots Leader  Tréner detí“. Seminár je uznaný pre trénerov nasledovne: UEFA C/15 hodín, UEFA B/10 hodín a UEFA A/5 hodín.
  • Od 22.12.2022 je možné vzhliadnuť záznam z Konferencie trénerov 2022. Po vzhliadnutí je možné uznať 5 hodín kontinuálneho vzdelávania (za každý deň Konferencie samostatne) trénerom UEFA B/A/EYA/PRO licencie.

Tomáš Gaál  

Predseda TMK/KM ObFZ Dunajská Streda 

 

Súvisiaci obsah