Rehák Štefečeková s Vargom zabojujú o bronzovú medailu, vyzvú Američanov

Sportnet|31. júl 2021 o 05:18

V kvalifikácii obsadili tretie miesto.

TOKIO. Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga postúpili v disciplíne mix trap do súboja o bronzovú medailu. 

V kvalifikácii dosiahli 146 z možných 150 bodov. Nevyšla im najmä prvá séria, v ktorej olympijská šampiónka z Tokia spravila jednu a Varga až dve chyby. 

Následne sa však favoriti súťaže dokázali skoncentrovať a z ďalších 100 pokusov zaznamenali už len jeden nepresný výstrel v podaní Erika Vargu. 

Napokon obsadili tretie miesto.

Lepší výsledok dosiahli len Alessandra Perilliová, Gian Marco Berti zo San Marína a Španieli Fatima Galvezová s Albertom Fernandezom. Oba páry dosiahli 148 bodov a vo vzájomnom súboji zabojujú o zlato.

Súperom slovenskej dvojice Rehák Štefečeková - Varga v súboji o bronzovú medailu budú Američania Madelynn Ann Bernauová (v kvalifikácii trafila všetkých 75 terčov, pozn.) a Brian Burrows. 

V súťaži sa predstavila aj druhá slovenská dvojica v zložení Marián Kovačócy a Jana Špotáková. Napokon obsadila ôsme miesto so 144 bodmi. 

Pred záverečnou sériou boli na tom rovnako ako ich krajania, no tri chyby Špotákovej ich pripravili o možnosť bojovať o cenný kov. 

"Strelnica je krásna a hoci je extrémne teplo, nemám podmienkam čo vytknúť. V ceste som si stála ja sama. Mrzí ma to, lebo k tomu, aby sme strieľali o medailu, nám nechýbalo veľa. Majo strieľal božsky, ja som sa zodpovednosti bála. Nezvládla som to," povedala Špotáková.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Športová streľba»Rehák Štefečeková s Vargom zabojujú o bronzovú medailu, vyzvú Američanov