Zlé spomienky už Moldavčania nadobro odohnali

Tomáš Gavlák (s loptou) strelil svoj 11. gól.
Tomáš Gavlák (s loptou) strelil svoj 11. gól. (Autor: jope)
Sportnet|25. máj 2010 o 00:00

Zlé spomienky niekedy mátajú dlhší čas. Najlepšie je ich vymazať niečím pozitívnym. Tak to bolo i v prípade jesenného vzájomného zápasu druholigových futbalistov Moldavy s Humenným.

Kolektív FK Bodva podľahol vtedy na vlastnom trávniku súperovi spod Vihorlatu, a preto pred uplynulým vystúpením na pôde tohto rivala líder nemyslel na nič iné, len vrátiť mu to aj s úrokmi.

MOLDAVA. To mu vyšlo a predsavzatie, s ktorým naši nastupovali na ihrisko, sa podarilo splniť na sto percent.

Kľúčový duel

Pred zápasom hráči Moldavy hovorili, že tento zápas bude jedným z kľúčových. Ani nie preto, že by sa obávali ešte nejakého frontálneho útoku prenasledovateľov, ale z dôvodu priklincovania postupovej túžby a navodenia optimálnej pohody pred záverečnými tromi kolami. "Už len teoreticky nás Vranovčania môžu predbehnúť, ale uvedomujeme si, že posledný krok býva najťažší," pripomenul Tomáš Gavlák. Naznačil, že hostia mysleli na predošlý spackaný súboj s Humenčanmi a zároveň nevedeli odhadnúť, čo môžu od mladého tímu hostiteľov očakávať. "Hrali behavo, dobre sa pohybovali, ale od začiatku sme išli za tým, aby sme čím skôr strelili vedúci gól a upokojili sa. Našťastie sa nám to podarilo." V prvom polčase bolo o výsledku rozhodnuté. V oboch zásahoch mal prsty Dupkala. Najprv zahral výborne rohový kop a Brezničan otvoril skóre. Potom zase Dupkalov priamy kop skončil na žrdi, na odrazenú loptu najlepšie reagoval práve Gavlák a hlavičkou rozvlnil sieť po druhý raz. Bol to jeho jedenásty zásah, spolu s Jurkom je najlepším kanonierom vedúceho tímu a patrí medzi elitu strelcov v celej súťaži. Po zmene strán aj preto, že domáci prišli o vylúčeného hráča, sa futbal niesol už v pokojnejšom rytme. Hostia držali loptu na svojich kopačkách a neumožnili Humennému, aby sa pokúsil o zmenu skóre. Určite tieto týždne prežívajú naši veľmi emotívne a so vzrušením. Zároveň im prichodí koncentrovať sa tiež rovnako pozorne na zostávajúce vystúpenia. "Tešiť sa budeme až po tom, čo to bude stopercentné. Teraz musíme ešte kvalitne odviesť našu prácu," dodal Tomáš Gavlák. On osobne ešte nezažil nikdy priamy postup, zaspomínal si, že akurát keď bol ešte v Čadci, bola reorganizácia súťaží. Niektorí jeho spoluhráči však tento pocit okúsili, no prebojovanie sa do I. ligy bude pre viacerých vrcholom ich kariéry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zlé spomienky už Moldavčania nadobro odohnali