Vlhová tam pred rokom vyhrala. V Rakúsku povolili účasť divákov

Petra Vlhová po triumfe v paralelnom obrovskom  slalome v rakúskom stredisku Lech-Zürs.
Petra Vlhová po triumfe v paralelnom obrovskom slalome v rakúskom stredisku Lech-Zürs. (Autor: TASR)
SITA|30. sep 2021 o 14:42

Podujatie bude bez sprievodného programu i obľúbeného večierka.

BRATISLAVA. Druhým podujatím novej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní bude 13.- 14. novembra paralelný obrovský slalom v rakúskom stredisku Lech-Zürs a domáci organizátori prišli s potešiteľnou novinkou.

Na víkendové preteky žien aj mužov bude mať povolený vstup až 3-tisíc divákov.

Vlani sa v pri návrate spolkovej krajiny Vorarlbersko do kalendára SP jazdilo bez diváckej kulisy, keďže to nedovoľovali striktné pravidlá v boji proti koronavírusu.

Najviac sa vtedy darilo Slovenke Petre Vlhovej a Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi. A práve víťazstvom v Lechu-Zürse si Vlhová vybudovala dobrý základ pre neskorší zisk veľkého krištáľového glóbusu pre celkovú víťazku SP.

Vstup na preteky budú mať iba fanúšikovia, ktorí budú spĺňať jednu z troch podmienok v súvislosti s Covidom-19: zaočkovaní, negatívne pretestovaní alebo s prekonaným ochorením v období 180 dní.

"Bude to bez pompézneho sprievodného programu a tiež bez obľúbeného večierka pre účastníkov SP. Diváci však budú vítaní. Približne päťsto z celkového počtu 3000 lístkov pôjde pre VIP hostí. Vstupenky budú v predaji iba online formou od 1. októbra," informoval organizátori na webe vorarlberg.orf.at.

Ženský paralelný obrovský slalom v Lechu-Zürse sa v sobotu 13. novembra 2021 začne o 10.00 h kvalifikáciou. Atraktívna vyraďovacia časť sa na trati s dĺžkou 365 m a prevýšením 102 m bude mať štart o 17.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová tam pred rokom vyhrala. V Rakúsku povolili účasť divákov