Vlhová Braathenovi rozumie: Aj ja som rozmýšľala nad tým, či mám pokračovať

Petra Vlhová reaguje na koniec kariéry Lucasa Braathena.
Petra Vlhová reaguje na koniec kariéry Lucasa Braathena. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|28. okt 2023 o 21:55

Svojim rozhodnutím mnohých šokoval.

SÖLDENNórsky lyžiar Lucas Braathen prekvapujúco oznámil, že v 23 rokoch končí kariéru a povedal, že je zo svojho rozhodnutia šťastný.

Urobil tak deň pred štartom nového ročníka Svetového pohára na špeciálne zvolanej tlačovej konferencii priamo v dejisku v rakúskom Söldene.

„Prvýkrát po vyše pol roku som po tomto rozhodnutí šťastný. A prvýkrát po rokoch sa cítim slobodný. Každý, kto ma pozná, vie, že sloboda je jedným z mojich najväčších zdrojov úspechu. A radosť," citovala Braathena televízia NRK. 

Braathen v uplynulom ročníku získal malý glóbus za slalom a celkovo si v mladom veku vybojoval vo SP päť víťazstiev a dvanásť pódiových umiestnení.  

Na jeho nečakaný odchod reagovala aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, ktorá odštartovala sezónu výborným tretím miesto v rakúskom stredisku

„Nechápem, nerozumiem. Viac k tomu neviem povedať. Bola som v šoku. Musí byť za tým niečo viac. Chápem ho ako športovca. Takisto som mala minulú sezónu ťažkú a chodila som na preteky, keď ma to nie veľmi bavilo. 

Premýšľala som vtedy nad tým, či mám vôbec pokračovať. Bolo to ťažké a preto ho z tohto pohľadu chápem ako športovec. Ak nebol šťastný, tak prečo by sa mal trápiť a lyžovať,“ uviedla. 

Nór sa nedávno dostal do konfliktu s Nórskym lyžiarskym zväzom v spore o marketingové práva. Špecialista na technické disciplíny sa zapojil do reklamnej kampane pre odevnú značku J. Lindeberg bez povolenia zväzu.

Nórsky zjazdársky tím má totiž oficiálnu zmluvu na oblečenie so spoločnosťou Helly Hansen. Víťazovi obrovského slalomu zo Söldenu z roku 2020 sa zväz preto vyhrážal pokutou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová Braathenovi rozumie: Aj ja som rozmýšľala nad tým, či mám pokračovať