Skvelý štart. Asi som si vyležala formu, usmievala sa šťastná Vlhová

Petra Vlhová sa usmieva v cieli z tretieho miesta v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Söldene.
Petra Vlhová sa usmieva v cieli z tretieho miesta v obrovskom slalome Svetového pohára v rakúskom Söldene. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|28. okt 2023 o 16:35

Celý tím neskrýval v cieli nadšenie.

SÖLDEN. Výborný vstup do sezóny. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v úvodných pretekoch v Söldene tretie miesto. Obhájila pozíciu spred dvoch rokov.

Preteky obrovského slalomu vyhrala Lara Gutová Behramiová iba o dve stotiny sekundy pred Federicou Brignoneovou.

Víťazka celkového prvenstva a obhajkyňa malého krištáľového glóbusu za disciplínu, Mikaela Shiffrinová, skončila až šiesta.

Bojovníčka

Z tretieho miesta slovenskej reprezentantky sa tešila i dvojica trénerov.

Vlhová nadviazala na posledné výsledky v Söldene, kde takisto skončila tretia. Vlani preteky zrušili pre zlé poveternostné podmienky.

„Je to pre mňa jedno z najlepších pódiových umiestnení. Najlepšie, čo sme dnes dosiahli. Keď sa pozrieme späť na začiatok októbra, tak sme mohli myslieť aj negatívne. Držíme sa však jasnej vízie.

Gratulujem Petre! Je úžasná bojovníčka,“ reagoval tréner Mauro Pini na zdravotné problémy jeho zverenkyne pred začiatkom sezóny Svetového pohára.

„Je to senzačný výsledok. Sme spokojní s tým, ako Petra lyžovala. Prejav bol výborný. Nemali sme veľa porovnania s ostatnými tímami.

Vedeli sme, že lyžuje dobre, preto sme šli na úvodné preteky, aj keď bola predtým chorá,“ dodal asistent trénera Matej Gemza.

„Chcela som to už prelomiť. Myslela som, že dnes. Dala som do toho všetko, ale štrnásť stotín nie je veľa. O tom je šport,“ komentovala Vlhová do tretice tretie miesto, ktoré zaznamenala v rokoch 2020 a 2021.

Medzi najlepšími

Slovenka bola tretia aj po prvom kole. Na vedúcu Brignoneovú stratila šesť desatín sekundy. Bolo to jej najlepšie vystúpenie v prvom kole na ľadovci Rettenbach.

Výborne jej vyšla strmá pasáž, ale do záverečnej roviny stratila.

„Teší ma prvé kolo. Bolo najlepšie za posledné roky. Do roviny som však šla neskoro a nešla som čisto. V Söldene je dôležitý nájazd do roviny. Ak tam nenaberiete rýchlosť, tak strácate. Možno tam mi chýbal tréning,“ analyzovala Vlhová.

V druhom kole nestačila na čas Gutovej Behramiovej.

„Lara mala lepší štart do druhého kola. Petra zase lepší záver. Sme tesne za nimi, na tejto trati štrnásť stotín nie je veľa,“ povedal Gemza.

„Druhé kolo bolo viac náročné a viac technické. Brány boli viac nahustené. My sme však nezmenili taktiku a cieľ jazdy. Tím urobil výbornú prácu a pripravil Petru na ďalšiu jazdu,“ uviedol tréner Pini.

„Úprimne neviem, kde som stratila tých štrnásť stotín. Teraz je to však už jedno. Druhé kolo bol veľký boj. Boli tam seky a svetlo bolo horšie.

Vieme, že sme medzi najlepšími a budeme pokračovať v tom, čo robíme,“ priznala slovenská lyžiarka.

Vyležala formu

Pred úvodnými pretekmi nevedel tím, aký výsledok môže očakávať. Po sústredení v Argentíne trénovala Vlhová iba tri dni, skolila ju choroba.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Skvelý štart. Asi som si vyležala formu, usmievala sa šťastná Vlhová