Vlhová sa uzatvára do bubliny. Čaká ju posledná skúška pred olympiádou

Petra Vlhová počas svojej jazdy v Kranjskej Gore.
Petra Vlhová počas svojej jazdy v Kranjskej Gore. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|24. jan 2022 o 07:00

V Kronplatzi ešte nebola na pódiu.

KRONPLATZ, BRATISLAVA. Bude to generálka pred zimnými olympijskými hrami v Pekingu. Petra Vlhová v utorok absolvuje obrovský slalom Svetového pohára v Kronplatzi.

Ďalšie preteky pôjde až na olympiáde. O ďalších trinásť dní. A opäť v najtechnickejšej lyžiarskej disciplíne, kde v roku 2019 získala v Aare titul majsterky sveta.

Na prelome rokov mala slovenská lyžiarka brutálny program. Za dvadsať dní odjazdila osem pretekov a k tomu dva merané tréningy zjazdu.

S výrazným predstihom potvrdila malý glóbus v slalome, keď do konca sezóny ostávajú ešte dva slalomy. V Zauchensee si vyskúšala aj rýchlostné disciplíny.

Pini: Ešte nie sme celkom na vrchole

A po krátkom voľne začala finálnu prípravu na olympijské hry. Počas víkendu vynechala rýchlostné disciplíny v Cortine, aby sa sústredila na obrovský slalom v Kronplatzi.

„Celkom sme spokojní s obrovským slalomom, hoci ešte nie sme celkom na vrchole. S výnimkou Kranjskej Gory, kde boli zlé podmienky, však Petra zakaždým útočila na popredné priečky,“ priznal na online tlačovej konferencii Vlhovej tréner Mauro Pini.

Vlhová je v aktuálnej sezóne šťastná a spokojná. Často sa usmieva dokonca aj po pretekoch, v ktorých nezvíťazila. Na druhej strane je však stále sústredená. Na preteky i každý detail.

„Tým, že som najlepšia slalomárka, okolie to vníma a potrebujem byť ešte viac koncentrovaná. Musím mať svoju bublinu, aby ma nič nerozladilo pred či počas pretekov. Chcem stále víťaziť,“ načrtla 26-ročná Liptáčka.

Vlaňajšie trápenie v obrovskom slalome

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová sa uzatvára do bubliny. Čaká ju posledná skúška pred olympiádou