Švajčiar Pini nosí hrdo slovenské farby. Petra bude v Pekingu silná, vraví

Tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Mauro Pini.
Tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Mauro Pini. (Autor: TASR)
Boris Vanya|17. jan 2022 o 17:25

Mauro Pini sa chystá na štvrtú zimnú olympiádu.

BRATISLAVA. Bude patriť k najskúsenejším členom slovenskej olympijskej výpravy v Pekingu a aj on čelí medailovým očakávaniam.

Švajčiar Mauro Pini je od minulého roka trénerom Petry Vlhovej a s najúspešnejšou slovenskou športovkyňou súčasnosti sa pripravuje na jednu z najväčších výziev svojej kariéry.

"Olympiáda je niečo veľké, výnimočné, čo vám môže zmeniť život. Jedna minúta pretekov, raz za štyri roky. Možno iba jedna šanca v celej kariére," vravel Mauro Pini počas debaty so slovenskými novinármi. 

Priorita? Zostať zdravý

Prvú polovicu sezóny zvládla Petra Vlhová azda aj nad očakávanie. Dominovala v slalomoch Svetového pohára a v predstihu si zabezpečila malý glóbus v tejto disciplíne. Doterajšie pôsobenie v tíme Vlhová si pochvaľuje aj 56-ročný Pini. 

"Dosiahli sme skvelé výsledky. V slalome ukázala Petra, že je veľmi silná technicky, fyzicky aj mentálne. Vyhrala päť pretekov a v dvoch skončila druhá, čo je úžasné. Celkom spokojní sme aj s obrovským slalomom, hoci ešte nie sme celkom na vrchole.

S výnimkou Kranjskej Gory, kde boli zlé podmienky, však Petra zakaždým útočila na popredné priečky. Myslím, že od začiatku funguje tím veľmi dobre. Mali sme dobrú letnú prípravu a aj rozhodnutie odísť v novembri za prípravou na sever Európy bolo správne," povedal Pini.

Tréner prezradil, čo ešte čaká Vlhovú v posledných dňoch pred odletom do Číny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Švajčiar Pini nosí hrdo slovenské farby. Petra bude v Pekingu silná, vraví