Vlhová zažila v Kranjskej Gore bizarnú udalosť. Pomohol jej kominár?

Petra Vlhová v Kranjskej Gore so slovenskými fanúšikmi.
Petra Vlhová v Kranjskej Gore so slovenskými fanúšikmi. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|7. jan 2022 o 07:00

Čaká ju kopec, na ktorý nesvieti slnko.

KRANJSKA GORA, BRATISLAVA. Bolo to čosi netradičné. Na ľadovej trati sa poriadne trápila. Vôbec sa necítila vo svojej koži.

Petra Vlhová bola vlani po obrovských slalomoch Svetového pohára v Kranjskej Gore smutná a sklamaná. Skončila štvrtá a desiata.

„Chýba mi môj dobrý pocit a istota v jazde. Nešla som tak, akoby som mala ísť. Nie som to ja. Bojujem,“ priznala Vlhová pre slovenské médiá.

V obrovskom slalome prežívala veľkú krízu. „Nevedela som, prečo je to tak, bola som zúfalá,“ naznačila Liptáčka vo svojej autobiografii.

„Potom som počúvala, že som unavená a mám vraj zvoľniť. Išlo mi to na nervy. 'Dajte mi už všetci pokoj,' mala som chuť vykričať do sveta.“

Naposledy jazdila po čistom ľade

V Kranjskej Gore boli naposledy náročné podmienky, ktoré slovenskej lyžiarke príliš nevyhovovali.

„Nesedel jej kopec a najmä podložka. Nevedela sa s ňou stotožniť aj preto, lebo sme jazdili takmer na čistom ľade,“ vysvetľoval Vlhovej brat Boris.

V slovinskom stredisku štartovala Vlhová vo Svetovom pohári už sedemkrát. Pred troma rokmi bola v obrovskom slalome deviata, predvlani druhá.

V slalome sa ešte pred ôsmimi rokmi nekvalifikovala do druhého kola. Pred štyrmi rokmi bola štvrtá a predvlani zvíťazila.

Bolo to za bizarných udalostí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová zažila v Kranjskej Gore bizarnú udalosť. Pomohol jej kominár?