Odkaz Andreasa Žampu pre brata a Vlhovú: Vrátite sa silnejší, tešil sa po prvých bodoch od zranenia

Andreas Žampa.
Andreas Žampa. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|10. feb 2024 o 15:42

Vlani si zlomil na tréningu ruku, neskôr členok.

BANSKO. Slovenský lyžiar Andreas Žampa postúpil po viac ako dvoch rokoch do druhého kola obrovského slalomu.

Naposledy bodoval 20. decembra 2021 v Alta Badii, keď skončil na 23. priečke. 

V druhom kole obráku v Bansku si vylepšil pozíciu o tri priečky a posunul sa na 24. miesto. Naviac, zašiel siedmy najrýchlejší čas v 2. kole, v ktorom stratil iba sedem stotín sekundy na víťazného Marca Odermatta.  

VIDEO: Reakcia Andreasa Žampu

„Veľmi ma teší, že som sa umiestnil medzi elitnou tridsiatkou a po viac ako dvoch rokoch som sa dostal na body. Aj keď boli horšie dni, tak stále som na sebe tvrdo pracoval a veril som, že to príde. Je to pre mňa krok vpred,“ uviedol tridsaťročný reprezentant. 

Žampa sa úspešne vrátil po zranení a od začiatku sezóny lyžoval na hranici postupu do druhého kola.

„Pred nami sú ešte štyri preteky obrovského slalomu a dúfam, že sa mi podarí dosiahnuť čo najvyšší výsledok.“

Mužov čakajú na prelome februára a marca až troje preteky obrovského slalomu v rámci amerického turné v strediskách Palisades Tahoe a Aspen. Po návrate sa predstavia v Kranjskej Gore. 

Je otázne, či sa do sezóny stihne vrátiť aj najstarší z bratov Žampovcov, Adam, ktorý sa zranil ako predjazdec na pretekoch v Jasnej. 

„Chcel by som pozdraviť zranených lyžiarov Adama aj Petru (Vlhovú), aby na sebe tvrdo dreli a vrátili sa ešte silnejší ako predtým,“ reagoval Andreas Žampa. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Odkaz Andreasa Žampu pre brata a Vlhovú: Vrátite sa silnejší, tešil sa po prvých bodoch od zranenia