Žilina remizovala s Trenčínom 1:1. Perfektný zápas, chválil Guľa

Žilinčan Viktor Pečovský (vľavo) v súboji s Ibrahimom Rabium z Trenčína.
Žilinčan Viktor Pečovský (vľavo) v súboji s Ibrahimom Rabium z Trenčína. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. mar 2015 o 19:47

Zápas 21. kola Fortuna ligy: Žilina - Trenčín 1:1 (1:0).

ŽILINA. Futbalisti Žiliny remizovali v zápase 21. kola Fortuna ligy s Trenčínom 1:1 a udržali sa na čele tabuľky.

Súboj prvého s druhým mal rušný začiatok, z ktorého vyťažili vedúci gól domáci - Mihalík sa presadil z priameho kopu z 25 metrov.

Veľmi dobrý zápas sa hral aj naďalej, Žilina čakala na svoju šancu, pokusy Trenčanov kryl brankár Volešák. Hoci šancí ubudlo, diváci sa bavili a zohrievali aspoň mexickými vlnami.

V 81. minúte sa do 16-tky Žiliny vrútil Bero, Králik ho fauloval a hostia kopali penaltu. Volešák síce strelu Holúbka vyrazil, ale na dorážku už nemal nárok. O pár minút mohol striedajúci Mondek dokonca poslať svoj tím do vedenia, ale nedal, a tak si tímy delili po bode.

Žilina - Trenčín 1:1 (1:0)

Góly: 13. J. Mihalík - 82. Holúbek. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Káčer, Králik - Rundič, 6397 divákov.

Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Králik, Letič - Pečovský - Čmelík, Lupčo (84. Škvarka), Káčer, Mihalík - William

Trenčín: Šemrinec - Čögley, Ramon, Rundič, Lawrence - Lobotka, Rabiu (66. Guba) Van Kessel (87. Mondek), Bero, Holúbek - Edmond (46. Jairo)

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Diváci videli perfektný nadštandardný ligový zápas. Vo výbornej kulise sa hralo vo vysokom tempe, Trenčín bol v prvej časti lepší, v druhom polčase sme zápas kontrolovali. Mali sme šancu Čmelíka, ktorá sa neskončila gólom a súper vie udrieť. Teší ma, že zápas videlo veľa ľudí, v akcii bolo veľa mladých kvalitných hráčov a toto je smer, ktorým sa treba uberať."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Zaujímavý futbal z oboch strán a náročný zápas po všetkých stránkach. V prvom polčase sme mali trošku navrch my, v druhom začala Žilina dominovať. Som rád, že aj napriek nepriaznivému stavu sa nám podarilo streliť gól a remizovať. Súper nám neodskočil, remíza je spravodlivá a liga bude naďalej zaujímavá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina remizovala s Trenčínom 1:1. Perfektný zápas, chválil Guľa