Zemplínčania suverénne postúpili do semifinále pohára

Strelec Kristjan Kushta.
Strelec Kristjan Kushta. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|9. mar 2017 o 08:25

V Liptovskom Hrádku strelili tri góly. V boji o finále ich čaká bratislavský Slovan.

MICHALOVCE. Spanilá jazda Slovnaft Cupom v podaní michalovských futbalistov pokračuje.

Žlto-modrí totiž postúpili už do semifinále tejto najvyššej domácej pohárovej súťaže, keď v stredajšom štvrťfinálovom stretnutí zvíťazili na trávniku Liptovského Hrádku presvedčivo 3:0.

Zemplínčanov naštartoval za postupom v prvom polčase Grék Anastasios Dimitriadis a po zmene stráne sa ešte presadili Albánec Kristjan Kushta, ktorý v tomto ročníku pohára strelil už sedem gólov a vládne tabuľke kanonierov, a kapitán Igor Žofčák.

Kontrolovali zápas

Víťazstvo Michalovčanov na pôde lídra tretej ligy Stred je úplne zaslúžené.

„Splnili sme úlohu favorita nielen po výsledkovej, ale aj hernej stránke, takže sme spokojní,“ povedal na úvod lodivod Anton Šoltis.

„V prvom polčase sme dominovali a súpera sme do ničoho nepustili. Zaslúžene sme išli do jednogólového vedenia, aj keď sme mohli streliť viac gólov. Škoda, že efektivita nebola lepšia,“ pokračoval tréner.

Aj po zmene strán sa hralo podľa nôt prvoligistu. „Podarilo sa nám rýchlo zvýšiť na 2:0 a už sme zápas kontrolovali, hoci domáci párkrát nepríjemne pohrozili. Myslím si však, že sme to zvládli suverénnym spôsobom. Chlapcom chcem poďakovať za výborný prístup.“

Túžia sa dostať do finále

MFK Zemplín „vylial“ z pohára v tejto sezóne už piateho protivníka, navyše vo štvrtom zápase vyšiel s čistým štítom. Znovu prepísali klubovú históriu.

S jedlom rastie chuť a preto sa Michalovčania nechcú uspokojiť len so semifinále.

„Dosiahli sme jeden z najväčších úspechov michalovského futbalu. Teraz sa pokúsime zabojovať aj o miestenku vo finále, ktoré sa bude hrať v Poprade,“ uviedol Šoltis.

Do cesty sa však mužstvu od Laborca postaví klub s najvyšším počtom víťazstiev s domácom pohári – bratislavský Slovan, ktorý sa z neho radoval už šesťkrát.

„Čaká nás kvalitný súper, s ktorým nemáme veľmi dobrú bilanciu. Urobíme však všetko pre to, aby sme postúpili do finále. Toto bude pre nás vrchol sezóny. Semifinále sa už hrá na dva zápasy a v nich sa môže udiať čokoľvek, veď lopta je guľatá,“ dodal michalovský tréner.

My len doplníme, že prvé zápasy semifinále by sa mali hrať 5. apríla, odvety 11. apríla.

Druhú semifinálovú dvojicu tvoria prekvapujúco dvaja druholigisti Poprad a Skalica, ktorí senzačne vyradili Dunajskú Stredu, resp. Žilinu.

Štatistika

Liptovský Hrádok – Michalovce 0:3 (0:1)

do semifinále postúpil MFK Zemplín

Góly: 35. Dimitriadis, 48. Kushta, 89. I. Žofčák.

ŽK: Hoško – Dimitriadis, T. Sedlák.

Rozhodoval: Smolák – 900 divákov.

ŠKM: Krivulčík – Kojnok, Michal Gallo, Hosko, Sajták (65. P. Moravčík) – Vrlík (72. M. Pilát) – Zsigmund, Ivan Kotora (76. R. Konečný), Otruba, J. Podolský – Orolín.

MFK ZEMPLÍN: Kira – Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák – T. Sedlák – I. Žofčák, S. Danko, Dimitriadis (73. Grič), M. Regáli (72. F. Serečin) – Kushta (83. Bragin).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zemplínčania suverénne postúpili do semifinále pohára