10.08.2024 08:00
Deň 15
Minúta po minúte
Live

Medailové ambície nenaplnil. Salkazanov sa s Parížom lúči bez vyhratého zápasu

Tajmuraz Salkazanov (vľavo) po prehre v repasáži s Bielorusom Magomedchabibom Kadimagomedovom.
Fotogaléria (14)
Tajmuraz Salkazanov (vľavo) po prehre v repasáži s Bielorusom Magomedchabibom Kadimagomedovom. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|10. aug 2024 o 11:15 (aktualizované 10. aug 2024 o 12:00)

Slovenský reprezentant sa dostal do repasáže vďaka postupu jeho premožiteľa do finále.

PARÍŽ. Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov prehral na OH 2024 v Paríži v 1. kole repasáže s Bielorusom Magomedchabibom Kadimagomedovom z tímu neutrálnych športovcov a s OH sa rozlúčil.

Súboj sa skončil nerozhodne 6:6 na body, v prospech súpera rozhodla vyššie ohodnotená akcia.

Salkazanov tak vo voľnom štýle v kategórii do 74 kg zaznamenal dve prehry, už v piatok podľahol v osemfinále Uzbekovi Razambekovi Žamalovovi 3:11 na body.

Kadimagomedov sa v 2. kole opravných bojov stretne s albánskym reprezentantom Čermenom Valievom. Ak uspeje, bude bojovať v sobotu večer o bronz proti Viktorovi Rassadinovi z Tadžikistanu.

Fotogaléria: Tajmuraz Salkazanov v repasáži na OH Paríž 2024

Priebeh zápasu Salkazanov - Kadimagomedov na OH 2024

Dvadsaťosemročný Salkazanov sa na rozdiel od osemfinálového duelu snažil ísť proti striebornému medailistovi z OH v Tokiu viac do kontaktu a útočil mu najmä na nohy.

Po minúte a pol ho vytlačil mimo žinenku a pripísal si prvý bod. Kadimagomedov bol potom počítaný za pasivitu, v časovom limite nebodoval, takže si ďalší bod zapísal Salkazanov a po prvej perióde viedol 2:0.

Na začiatku druhej sa však dostal do náročnej pozície, z ktorej sa "nevyhrabal" a Bielorus po dvojbodovej akcii vyrovnal.

Kouč Cap si vypýtal trénerskú výzvu, pretože pretočenie zo strany súpera nepovažoval za dokončené, no v proteste neuspel, takže Kadimagomedov získal bod navyše.

Následne však Salkazanov opäť vytlačil súpera zo žinenky a vyrovnal na 3:3. Rodák z Dagestanu, ktorý reprezentuje Bielorusko od roku 2020, bol však stále vo vedení, lebo narozdiel od slovenského reprezentanta zaznamenal počas zápasu dvojbodovú akciu.

Salkazanov preto musel útočiť a opäť sa snažil protivníka vytlačiť, čo sa mu nepodarilo a Bielorus sa z kontraútoku dostal do vedenia 5:3.

V dramatickom závere Salkazanov ďalším úspešným vytlačením znížil a napokon aj vyrovnal na 6:6, lenže pri konečnej remíze hralo ďalšie kritérium v jeho neprospech.

"Myslel som si, že zápas kontrolujem. Snažil som sa nepúšťať body. Bol celý čas pasívny, musím sa s takýmito zápasníkmi naučiť bojovať.

To bude lepšie. Bol unavený, cítil som, že viac ako ja, bojoval som do poslednej sekundy. Nepodarilo sa," povedal Salkazanov po súboji.

Slovenskému reprezentantovi tak nevyšla premiéra pod piatimi kruhmi.

Štvornásobný majster Európy a dvojnásobný vicemajster sveta už v piatok podľahol v osemfinále Žamalovovi.

Súper ho síce neskôr postupom do finále potiahol do repasáže a dal mu ešte šancu zabojovať o bronzovú medailu, no Salkazanov neuspel ani proti Kadimagomedovovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Medailové ambície nenaplnil. Salkazanov sa s Parížom lúči bez vyhratého zápasu