07.08.2024 07:30
Deň 12
Minúta po minúte
Live

Do Paríža priletel aj posledný Slovák. Vicemajster sveta sa cíti veľmi dobre

Tajmuraz Salkazanov.
Tajmuraz Salkazanov. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. aug 2024 o 09:20

Tajmuraz Salkazanov sa už teší na piatkové voľnoštýliarske súboje v kategórii do 74 kilogramov.

PARÍŽ. Do dejiska tohtoročných olympijských hier v Paríži pricestoval už aj posledný slovenský športovec, ktorý zasiahne do bojov o medaily.

Priamo z Tbilisi do Francúzska v utorok priletel zápasník Tajmuraz Salkazanov, ktorého čaká premiéra pod piatimi kruhmi.

"Všetko v poriadku, nie som ani unavený. Takže sa cítim veľmi dobre. Už sa teším. Už sú to len posledné dni," povedal po prílete.

Dvadsaťosemročný osetský rodák sa naplno sústredí na to, ako v piatok zasiahne do voľnoštýliarskej súťaži v kategórii do 74 kilogramov, v ktorej je štvornásobný majster Európy.

"V stredu už budem trénovať, mám na prípravu ešte dva dni. A potom ideme na to," poznamenal.

Vo svojom rodisku sledoval doterajšie dianie v Paríži. "Z domu som pozeral olympiádu. Zatiaľ sa Slovensku nedarí až tak, ale dúfam, že záver bude lepší," povedal odvážne. Jeho snom a cieľom pod Eiffelovkou je zisk zlatej medaily.

Spolu so Salkazanovom pricestoval do Francúzska aj iný reprezentant SR Achšarbek Gulajev, ktorý súťaží vo vyššej kategórii.

"Prišiel ako sparing a bude pomáhať so všetkým, čo bude potrebné," prezradil dvojnásobný vicemajster sveta, ktorý bude poslednou slovenskou medailovou nádejou na OH 2024.

Tajmuraz Salkazanov.
dnes 09:20
Do Paríža priletel aj posledný Slovák. Vicemajster sveta sa cíti veľmi dobreTajmuraz Salkazanov sa už teší na piatkové voľnoštýliarske súboje v kategórii do 74 kilogramov.
dnes 09:20
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Do Paríža priletel aj posledný Slovák. Vicemajster sveta sa cíti veľmi dobre