Čepelová neuspela vo finále kvalifikácie, v hlavnej súťaži Wimbledonu sa predstaví päť Slovákov

Jana Čepelová.
Jana Čepelová. (Autor: TASR)
SITA|27. jún 2019 o 16:30

Kovalík zažije premiéru.

LONDÝN. Slovenská tenistka Jana Čepelová nepostúpila do hlavnej súťaže wimbledonskej dvojhry žien.

Na treťom grandslamovom podujatí sezóny v All England Clube v Londýne stroskotala vo finále kvalifikácie, keď v súboji dvoch nenasadených hráčok podľahla Američanke Caty McNallyovej 4:6, 3:6.

Košická rodáčka nenadviazala na triumfy z úvodných dvoch kvalifikačných kôl, v ktorých nestratila ani set. Žreb "pavúka" mužského a ženského singlu sa uskutoční v piatok, Slovensko v ňom bude mať päť zástupcov.

Medzi mužmi využijú právo štartu v hlavnej súťaži Martin Kližan a Jozef Kovalík. Prvý menovaný sa nachádza vo svetovom rebríčku na 54. priečke a vo Wimbledone si zahrá po ročnej odmlke.

Najlepším výsledkom bratislavského rodáka na londýnskej tráve je druhé kolo z roku 2012, zdolal vtedy argentínskeho veterána Juana Ignacia Chelu.

Kovalík sa predstaví na podujatí vďaka chránenému renkingu, pretože v súčasnosti mu patrí až 169. pozícia v poradí ATP. Dvadsaťšesťročný tenista zažije premiéru v hlavnej súťaži prestížneho grandslamu.

V ženskom singlovom "pavúku" sa objavia tri slovenské reprezentantky, pretože Dominika Cibulková nemôže vo Wimbledone štartovať pro problémy s achilovkou na ľavej nohe.

Najväčšou nádejou preto bude mladá 21-ročná Viktória Kužmová, ktorá vlani pri svojom debute v hlavnej súťaži v Londýne prehrala hneď v úvodnom kole. Anna Karolína Schmiedlová má v All England Clube singlovú bilanciu 0-5, víťazstva sa nedočkala v rokoch 2013, 2014, 2015, 2016 a 2018.

Naopak, lepšie spomienky na slávnu trávu v britskej metropole má Magdaléna Rybáriková. Piešťanská rodáčka obľubuje turnaje na tomto podklade a pred dvoma rokmi dokráčala vo Wimbledone až do semifinále.

Wimbledon 2019 - ženy - kvalifikácia - finále:

Caty McNallyová (USA) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:4, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Čepelová neuspela vo finále kvalifikácie, v hlavnej súťaži Wimbledonu sa predstaví päť Slovákov