Kira: Vždy mám radšej zápasy, v ktorých mám plno roboty

Matúš Kira v plnom nasadení. V Dunajskej Strede sa na nedostatok práce sťažovať nemohol.
Matúš Kira v plnom nasadení. V Dunajskej Strede sa na nedostatok práce sťažovať nemohol. (Autor: SITA)
Róbert Andrejov|19. aug 2019 o 11:30

V Dunajskej Strede si poriadne zachytal a prispel k cennej remíze.

MICHALOVCE. Michalovskí futbalisti dlhé roky nemali na dunajskostredský trávnik príjemné spomienky. Od postupu medzi elitu zo Žitného ostrova zakaždým odchádzali bez bodové zisku a aj predtým, ešte v druhej najvyššej súťaži im tam tiež ruže nekvitli.

Naposledy na ihrisku DAC zabodovali ešte v máji 2007, kedy tam zaknihovali remízu 1:1, ktorú zariadil gólom v nadstavenom čase Peter Dobiáš.

Až teraz sa Zemplínčanom podarilo v Podunajskej nížine zabodovať opäť. V nedeľu dosiahli na horúcej pôde Dunajskej Stredy navlas rovnaký výsledok ako pred dvanástimi rokmi.

Východniari viedli po zásahu debutanta v našej lige Issu Modiba Sidibého z 8. minúty dlho 1:0, ale domáci Abdulrahman Taiwo štvrťhodinu pred koncom zariadil, že si súperi body podelia.

Jedenásť striel, desať rohov

Zverenci kormidelníka Antona Šoltisa nastupovali na zápas s malou dušičkou, ale vďaka ohromnej bojovnosti u veľkého favorita dosiahli cennú remízu.

„Trošku nás mrzí, že sme neudržali vedenie, ale pred zápasom by sme bod brali všetkými desiatimi, takže s výsledkom vládne spokojnosť,“ povedal na úvod debaty brankár Matúš Kira.

Rodák z Kolonice sa na nedostatok práce v Dunajskej Strede rozhodne sťažovať nemohol. Domáci počas celého zápasu tlačili a na gólmana MFK Zemplín vyslali až jedenásť striel. Navyše zahrávali desať rohových kopov, množstvo štandardiek a do jeho šestnástky posielali jeden center za druhým.

„Vždy hovorím, že pre brankára je lepšie, keď je neustále v strehu a musí riešiť veľa situácií, nie len jednu či dve na zápas. Hráči DAC nás v druhom polčase poriadne pritlačili a bolo to veľmi náročné ustáť ich tlak. Zapotil som sa poriadne, ale som rád, že sme to zvládli.“

Hrajú viac kompaktne a tímovo

Vyrovnávajúci gól v 75. minúte ašpiranta na titul ešte viac nakopol, Michalovčania miestami nevedeli kam skôr skočiť a len s vypätím síl odvracali zo svojho pokutového územia jednu loptu za druhou. Neobával sa Kira toho, že zásah na 1:1 jeho spoluhráčov definitívne zlomí?

„Nepremýšľal som nad ničím, v prvom rade som sa sústredil na to, aby som už ďalší gól nedostal a aby sme si aspoň bod odviezli. To sa nám aj podarilo. Myslím si, že sa stále zlepšujeme, hráme viac kompaktne a tímovo. Verím, že sa to odzrkadlí aj v ďalších zápasoch.“

Výkonnosť žlto-modrých išla aj vďaka príchodom posíl v posledných zápasoch nahor, čo dokazujú aj výsledky. V lige zabodovali dvakrát v rade a vrátane pohárového duelu v Krásnohorskom Podhradí nastrieľali v troch súbojoch až desať gólov, pričom inkasovali jediný.

„Ešte je priskoro na nejaké hodnotenia, lebo v tomto zložení sme odohrali iba dva duely. Ja však pevne verím, že naše výkony budú stále stúpať naďalej a budeme dosahovať také výsledky, ako v minulej sezóne. Nepozeráme sa však príliš dopredu, vždy sa sústredíme na najbližší zápas. V sobotu hostíme Sereď a doma chceme opäť vyhrať,“ uviedol 24-ročný Kira.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kira: Vždy mám radšej zápasy, v ktorých mám plno roboty