VSS Košice znova lovili vo vodách Zenitu Petrohrad

Útočník Jefrem Vartanjan (v strede). Stal sa najlepším strelcom prestížneho Memoriálu Valentina Granatkina.
Útočník Jefrem Vartanjan (v strede). Stal sa najlepším strelcom prestížneho Memoriálu Valentina Granatkina. (Autor: granatkin.com)
Daniel Dedina|2. mar 2017 o 00:00

Ruská futbalová škola sa na východe Slovenska rozrastie o ďalších zástupcov.

KOŠICE. Do FC VSS Košice prichádza trojica talentovaných hráčov.

Už v septembri minulého roka sa v kádri aktuálne vedúceho tímu II. ligy Východ objavilo duo Nikita Andrejev a Sergej Ivanov. Obaja absolventi akadémie Zenitu Petrohrad zanechali na jeseň v košickom tíme dobrý dojem.

Hoci sú ešte len na prelome dorasteneckého a seniorského veku, od prvej chvíle boli viditeľné ich nesporné futbalové kvality.

Berú ich do dorastu

Pred jarnou časťou sezóny sa rady košického celku rozšíria o ďalšiu trojicu hráčov petrohradského veľkoklubu.

„Áno, je to pravda,“ potvrdil túto informáciu športový riaditeľ FC VSS Košice Ján Lesniak. „Sú to ale hráči, s ktorými rátame do mládežníckeho tímu v kategórii U19,“ dodal.

V súťaži starších dorastencov to totiž pre Košičanov zatiaľ vyzerá zle-nedobre. So ziskom chudobných dvoch bodov sú beznádejne na chvoste ligového pelotónu. Na predposlednú Podbrezovú strácajú desať bodov, na dvanástu Banskú Bystricu ešte o jeden viac.

„Aj keď to v tejto chvíli nevyzerá veľmi reálne, robíme všetko pre to, aby sme pre Košice udržali dorasteneckú ligu,“ vyhlásil Lesniak.

To, že najnovšie hráčske posily pomôžu na jar aj seniorskému áčku nevylúčil, ale ani nepotvrdil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»VSS Košice znova lovili vo vodách Zenitu Petrohrad