11.08.2024 08:00
Deň 16
Minúta po minúte
Live

Matej Beňuš: Dúfal som vo viac medailí, ale buďme radi aspoň za tú jednu

Matej Beňuš
Matej Beňuš (Autor: TASR)
TASR|11. aug 2024 o 18:31

Slovensko získalo jediný cenný kov vo vodnom slalome.

BRATISLAVA. Vodný slalom zostáva výkladnou skriňou slovenského športu. Ani v Paríži neporušil tradíciu a postaral sa o medailu, tak ako na všetkých hrách v ére samostatnosti.

Bronz vybojoval v kategórii C1 Matej Beňuš, od medaily však nebola ďaleko ani Zuzana Paňková, ktorá v rovnakej disciplíne obsadila 4. miesto.

Beňušovi zavesili na krk bronzovú medailu 29. júla a vtedy ešte nemohol tušiť, že bude najlepším slovenským športovcom na parížskych hrách.

"Dúfal som, že medailí bude viac, no je to tak ako to je. Buďme radi aspoň za tú jednu medailu," povedal Beňuš v nedeľu ako hosť Olympijského festivalu v Bratislave a prezradil, že od parížskeho úspechu má nabitý program.

VIDEO: Matej Beňuš po návrate z olympiády

"Mám veľa mediálnych povinností, ale užívam si to. Teším sa však už na dovolenku, som týždeň na Slovensku, no vlastné deti som poriadne nevidel."

Beňuš rozšíril svoju medailovú zbierku spod piatich kruhov, už v Riu získal striebro. Po Paríži ho čakajú chvíle oddychu, no fanúšikovia ho v lodi ešte tento rok uvidia.

"V polovici septembra máme ešte 4. a 5. kolo Svetového pohára. Skúsim sezónu riadne dokončiť, keď sa darí," informoval.

Paňková má za sebou prvú olympiádu a ani s odstupom viac ako týždňa necíti zo 4. priečky smútok.

"Ako sklamanie to vôbec neberiem. Išla som moju najlepšiu jazdu, boli tam iba maličké chybičky, ktoré vidím až teraz s odstupom času. Vôbec sa na seba nehnevám, som hrdá na toto miesto.

Medaila bola veľmi blízko, určite ma to nakopne. Hneď ďalšie myšlienky po pretekoch boli - ako sa môžem zlepšiť, ako môžem pracovať," prezradila pre TASR vlajkonosička slovenskej výpravy na otváracom ceremoniáli.

Ana Barbosuová.
dnes 11:1510
Americké odvolanie prišlo 4 sekundy po limite. Gymnastka musí svoju medailu vrátiťAmerická reprezentantka je už medzičasom doma v Spojených štátoch.
dnes 11:1510
Slovenský džudista Márius Fízeľ na OH 2024
dnes 20:18
Fízeľ bude spomínať na atmosféru v Paríži, Baránková má sladko-trpký pocitJedna medaila je obrazom športu na Slovensku, hovorí džudista.
dnes 20:18
Sifan Hassanová víťazí na maratóne OH 2024 v Paríži.
dnes 10:32
Olympijský rekord a tretia medaila z Paríža. Holanďanka zvládla dramatický záver maratónuDruhá finišovala Etiópčanka Tigst Assefová s mankom troch sekúnd.
dnes 10:32
Imane Khelifová.
dnes 13:4624
Alžírska boxerka si povedala dosť. Za kybernetické šikanovanie dáva na súd kritikov a hejterovPre svoje mužské črty však vzbudila pozornosť neprajníkov a hejterov, ktorí ju verejne kritizovali za to, že súťažila v ženskej kategórii.
dnes 13:4624
Danka Barteková.
dnes 11:391
Barteková na OH v Los Angeles určite nebude chýbať. Nevie však, či bude v pozícii športovcaSlovenská športová strelkyňa postúpila na OH v Paríži do finále skeetu a obsadila v ňom šieste miesto.
dnes 11:391
Francúzsko - USA: ONLINE prenos z finále basketbalu žien na OH 2024 v Paríži.online
dnes 12:30
Basketbal na OH 2024: Američanky získali zlato, finále bolo veľmi dramatickéSledovali ste online prenos z finále basketbalu žien na OH 2024 v Paríži: Francúzsko - USA.
dnes 12:30
Matej Beňuš pózuje s bronzovou medailou.
dnes 09:3031
Slovensko zažilo najmenej úspešné OH v ére samostatnosti, získalo len jednu medailuDoterajším minimom boli tri medaily z OH 1996 v Atlante.
dnes 09:3031
Vodní pólisti Srbska.
dnes 15:35
Nadvláda Srbska pokračuje. Vo finále triumfovalo tretíkrát za sebouZáklady zlatého hetriku pod piatimi kruhmi položili už v prvej štvrtine
dnes 15:35
Hádzanári Dánska.
dnes 15:11
Hádzanári Dánska nemali zľutovanie. Svojho súpera deklasovali a oslavujú zlatoSeverania napodobnili pod piatimi kruhmi triumf z Ria de Janeiro v roku 2016.
dnes 15:11
Léon Marchand.
dnes 15:04
Najúspešnejším olympionikom je domáci miláčik publika. Číňanka má až 6 kovov, ale ani jedno zlatoZ pohľadu zisku zlatých medailí sa najúspešnejšou ženou stala plavkyňa Torri Huskeová.
dnes 15:04
Volejbalistky Talianska.
dnes 14:32
Volejbalistky Talianska nedali šancu obhajkyniam z USA a oslavujú zisk zlata Reprezentantky Talianska získali vôbec prvý cenný kov v histórii.
dnes 14:32
Faith Kipyegonová.
dnes 08:51
Kenská atlétka zavŕšila zlatý hetrik rekordom. Zapísala som sa do histórie, reagovalaOlympijskou šampiónkou sa predtým stala v Riu de Janeiru a potom i v Tokiu.
dnes 08:51
Radosť basketbalistiek Austrálie.
dnes 13:24
Belgický sen o prvej medaile sa rozplynul. Súboj o bronz ovládli AustrálčankyVo finále olympijského turnaja sa stretnú basketbalistky USA s domácim Francúzskom.
dnes 13:24
Lietadlo Volocopter počas skúšobného letu.
dnes 13:10
Lietajúce taxíky certifikáciu pre OH v Paríži nezískali, mohli by sa objaviť v Los AngelesV nedeľu pri príležitosti posledného dňa olympiády uskutočnili skúšobný let lietajúceho taxíka.
dnes 13:10
Jakub Grigar na OH 2024 v Paríži.
dnes 13:31
Dominancia Slovenska sa skončila. Vodnoslalomárskou veľmocou sa stalo FrancúzskoNa počínanie slovenských vodákov sa bol dvakrát pozrieť aj veľvyslanec Slovenska vo Francúzsku Ján Šoth.
dnes 13:31
Dominique Lasconi Mulamba (vľavo).
dnes 12:24
Africký šprintér mal pozitívny dopingový test, v Paríži súťažil v stovke mužovPozitívny test mal 4. augusta, deň po svojom behu.
dnes 12:24
Brazílska futbalistka Marta vo finálovom zápase proti USA.
dnes 07:571
Futbalová ikona Marta získala v Paríži tretie striebro, za Brazíliu asi odohrala posledný zápasV Paríži štartovala už na svojej šiestej olympiáde.
dnes 07:571
Matej Beňuš s bronzovou medailou z OH 2024.
dnes 10:04
Beňuš sa zaradil medzi multimedailistov slovenskej histórie, na čele rebríčka je KuzminováV rebríčku slovenských športovcov predstihol Matej Beňuš dvakrát bronzového strelca Jozefa Gönciho.
dnes 10:04
Olympijské kruhy na Eiffelovej veži
dnes 15:45
Francúzi evakuovali Eiffelovu vežu, liezol na ňu neznámy mužVideli ho nad olympijskými kruhmi.
dnes 15:45
Sebastian Coe
dnes 16:36
Kto nahradí Bacha na poste prezidenta MOV? Kandidatúru zvažuje šéf Svetovej atletikyNového prezidenta MOV budú voliť v marci budúceho roka.
dnes 16:36
Americká gymnastka Jordan Chilesová
dnes 17:04
Američania nesúhlasia s odobratím medaily gymnastke, proti verdiktu sa chcú odvolaťPevne veríme, že Jordan právom získala bronzovú medailu, uviedol Olympijský a paralympijský výbor USA .
dnes 17:04
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Matej Beňuš: Dúfal som vo viac medailí, ale buďme radi aspoň za tú jednu