Najlepší moment sezóny? Fanúšikovia dali najviac hlasov Vlhovej

Petra Vlhová a jej piaty sob z Levi, ktorý dostal meno Boris.
Petra Vlhová a jej piaty sob z Levi, ktorý dostal meno Boris. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|5. apr 2022 o 17:55

Slovenská lyžiarka vyhrala za polárnym kruhom päť sobov.

BRATISLAVA. Priaznivci alpského lyžovania vybrali za najlepší moment sezóny 2021/2022 dvojité víťazstvo Petry Vlhovej vo fínskom Levi. Výsledky zverejnila na sociálnych sieťach Medzinárodná lyžiarska federácia FIS. 

Slovenská reprezentantka začala sezónu výborne a vyhrala dva úvodné slalomové preteky na konci novembra. V oboch prípadoch zdolala svoju rivalku Mikaelu Shiffrinovú z USA. 

Petra Vlhová bola v najtechnickejšej disciplíne nezastaviteľná. Malý krištáľový glóbus si zaistila v predstihu v januári a na zimných olympijských hrách vybojovala zlatú medailu.

Z deviatich slalomových pretekov vyhrala päť a iba v Aare chýbala medzi trojicou najlepších. Vo Švédsku obsadila štvrté miesto. 

Psychická vzpruha

Dva triumfy v Levi potvrdili, že Vlhovej výmena trénera Livia Magoniho po zisku veľkého krištáľového glóbusu padla na úrodnú pôdu. Pod taktovkou Maura Piniho zo Švajčiarska lyžovala uvoľnene a víťazstvá ju naštartovali do úspešnej sezóny. 

Dvadsaťšesťročná Liptáčka zvládla za polárnym kruhom štyri jazdy bez výraznejších chýb a dokázala byť v nich najrýchlejšia. Predviedla stabilný a konštantný výkon.

„Vždy sa mi páčila Vlhovej mužská technika. Lyžuje však ladnejšie ako vlani,“ zhodnotila spolukomentátorka Eurosportu Eva Kurfürstová.

Igor, Pepi, Lujza, Michal a Boris

Netradičným zvykom vo Fínsku je dar, ktorý dostane víťaz pretekov. Najrýchlejší športovci dostávajú sobie mláďa. Tradíciu zaviedli organizátori v roku 2013. 

Farma slovenskej lyžiarky sa po poslednej sezóne rozrástla na päť kusov. Po víťazstve v roku 2017 pomenovala svojho prvého soba Igor – po svojom otcovi.

Posledné dva prírasty sa volajú Michal (po priateľovi) a Boris. Predminulú sezónu získala ďalších dvoch. Jedného nazvala Pepi podľa svojej mentálnej trénerky Petry. Druhému dala meno Lujza po svojej neteri.

Posledné dva prírasty sa volajú Michal (po priateľovi) a Boris. 

„Môj brat sa volá Boris, čo iste všetci viete. Je to moja obrovská podpora, je so mnou stále na štarte. Takže je to pre teba Borko, ďakujem,“ vyznala sa Vlhová vo videu pre slovenské média po odchode z Fínska. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Najlepší moment sezóny? Fanúšikovia dali najviac hlasov Vlhovej