VIDEO: Weiss ukázal genialitu. Po jeho góle krútili hlavou aj spoluhráči

Vladimír Weiss mladší v zápase Slovan Bratislava - Dinamo Batumi.
Vladimír Weiss mladší v zápase Slovan Bratislava - Dinamo Batumi. (Autor: SITA - Jana Birošová)
Michal Šášky|13. júl 2022 o 22:00

Vladimír Weiss mladší rozhodol o postupe Slovana Bratislava v Lige majstrov.

BATUMI. Čaro Vlada Weissa funguje, chválil komentátor RTVS v 115. minúte trénera Slovana, keď jeho žolík z lavičky Tigran Barseghjan vyrovnal skóre v odvetnom zápase Ligy majstrov proti Dinamu Batumi.

To ale ešte nik netušil, čo nastane v 123. minúte stretnutia.

Belasí, oslabení o zraneného stopéra Myentyho Abenu, zahrávali rohový kop. Na starosť si ho zobral kapitán Vladimír Weiss mladší. Posledná šanca zápasu.

Aj keď kope pravou nohou, žiadny hráč Batumi sa nepostavil k bližšej žrdi, aj brankár stál ďaleko od brány. Weiss to videl a využil. Zatočil loptu smerom na bránu a dokonale zaskočil súpera.

„Čo som to teraz videl? Neskutočný moment, ktorý posunie Slovan do druhého kola Ligy majstrov! Dámy a páni, toto je niečo! Vlado Weiss je zázračný!“ kričal komentátor.

Hlavou krútili všetci. Hráči gruzínskeho majstra, aj Weissovi spoluhráči zo Slovana.

Dvojzápas, kde ofenzíva belasých bola takmer neviditeľná, rozhodla práve kvalita útočníka slovenského tímu. Keď jeho otec na lavičke rozmýšľal, koho pošle na penaltový rozstrel, on rozhodol zápas.

„Polovica kabíny mi neverila, že som ten roh chcel tak kopnúť,“ usmieval sa po zápase Weiss mladší. „Ak by som nechcel, tak sa priznám. Ale videl som, že brankár je vybehnutý a teším sa, že mi to tam padlo. Jeden takýto gól som dal ešte v prípravke, odvtedy nie,“ dodal. 

Slovanisti postúpili do 2. kvalifikačného kola Ligy majstrov, kde sa stretnú Ferencvárosom Budapešť. Ten vyradil v tejto fáze kazašský Tobol Kostanaj, ktorého po bezgólovom prvom zápase zdolal doma 5:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»VIDEO: Weiss ukázal genialitu. Po jeho góle krútili hlavou aj spoluhráči