Forster má veľkú šancu na cenný kov, vo finále je aj ďalšia Slovenka

Viktória Forster.
Viktória Forster. (Autor: Slovenský atletický zväz/ facebook)
Sportnet|2. aug 2023 o 12:45

Forster mala v semifinále druhý najlepší čas.

ČCHENG-TU. Slovenská atlétka Viktória Forster postúpila na Svetových univerzitných hrách v čínskom Čcheng-tu do finále šprintu na 100 metrov.

Dvadsaťjedenročná členka ŠK ŠOG Nitra vyhrala druhé semifinále časom 11,37 sekundy, keď o štyri stotiny zdolala druhú Rakúšanku Magdalenu Lindnerovú.

Spomedzi ôsmich finalistiek dosiahla Forster v semifinále druhý najlepší čas. Za Patriziou van der Wekenovou z Luxemburska zaostala o sedem stotín.

VIDEO: Viktória Forster a jej semifinálový beh na 100 m

Darilo sa aj ďalšej slovenskej reprezentantke Daniele Ledeckej. Tá bola súčasťou nesmierne dramatického druhého semifinále behu na 400 metrov cez prekážky. Poradie na prvých štyroch miestach určil až fotofiniš.

Ledecká, ktorá bežala v ôsmej dráhe, napokon dosiahla čas 57,54 sekundy, ktorý jej stačil na druhé miesto. Víťazka tohto behu Karin Jasmin Dischová zo Švajčiarska bežala rýchlejšie len o osem tisícin sekundy.

„Veľmi sa teším, že Danka zabojovala a priamo postúpila do finále,“ skonštatovala trénerka Katarína Adlerová pre Slovenský atletický zväz.

Ledecká dosiahla v semifinále piaty najlepší výkon, za svojím sezónnym maximom z banskobystrického mítingu P-T-S zaostala o 13 stotín. O cenné kovy zabojuje vo štvrtok - finále je na programe o 12:25 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Forster má veľkú šancu na cenný kov, vo finále je aj ďalšia Slovenka