Jasle a neveriacky pohľad. Vo Fortuna lige padol kuriózny gól

Timotej Jambor.
Timotej Jambor. (Autor: mskzilina.sk, Ján Mintál)
Ivan Mriška|26. júl 2021 o 14:17

Strelil ho Timotej Jambor z MŠK Žilina.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina zdolali v 1. kole Fortuna ligy ŠKF Sereď rozdielom triedy 3:0.

Dva góly zaznamenal Patrik Myslovič, no poriadne kuriózny bol ten tretí. Strelil ho Timotej Jambor, ktorý sám neveril, že lopta skončila v sieti.

Jambor: Nikdy nezabudnem

Pri svojej premiére v základnej zostave Žiliny mu po hodine hry lopta nesadla a ledva došla na čiaru. Gólman hostí Mathew Yakubu ju však podcenil a pomedzi nohy mu prešla do brány.

VIDEO: Gól sa začína 1:30

„V hlave som mal jednu myšlienku, a to z prvej strieľať na zadnú tyč. Trocha som sa však pošmykol a loptu som netrafil ako som chcel.

Už som si v duchu nadával, že som vystrelil hrozne. Počul som však ako sa tribúny radujú, rýchlo som sa preto pozrel, čo sa stalo.

Až potom som zistil, že brankár spravil chybu a lopta mu prešla pomedzi nohy. Bol to pravdepodobne zatiaľ môj najkurióznejší gól a nikdy na neho nezabudnem,“ povedal po stretnutí Timotej Jambor.

Tréner: Apollon je silné mužstvo

V zápase dostali okrem Jambora šancu aj ďalší menej skúsení hráči.

„V prvom ligovom kole, v ktorom chce každý vyhrať, splatili dôveru na výbornú. Vôbec sme nemali obavy, ako sa to skončí, výsledok však teší.

Určite nám pomohol úvodný gól, ktorý donútil oba tímy hrať inak. Vyhrávali sme, a tak sa nám otvárali iné priestory,“ na pozápasovej tlačovej konferencii hodnotil tréner MŠK Žilina Pavol Staňo, ktorý viaceré opory šetril na odvetný duel 2. predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA proti cyperskému tímu Apollon Limassol (prvý zápas vyhrala Žilina 3:1).

„Apollon je silné mužstvo, o to viac nás potešilo vonkajšie víťazstvo. Domáci súboj bude ešte otvorený, ale s veľkou šancou prezentovať sa pekným futbalom.

Samozrejme, urobíme všetko preto, aby sme si splnili sen a postúpili do ďalšieho kola. Pôjdeme do toho s pokorou, zodpovednosťou a so všetkým, čo k tomu patrí. Verím, že dnešný výkon bol pozvánkou na štvrtok a fanúšikovia nám pomôžu z tribún,“ dodal.

Proti Limassolu nastúpi Žilina o 18:45 h, v prípade postupu ju v súboji o play off čaká lepší z dua HNK Hajduk Split (Chorvátsko) - FC Tobol Kostanaj (Kazachstan). Prvý duel vyhrali Chorváti 2:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jasle a neveriacky pohľad. Vo Fortuna lige padol kuriózny gól