Osemnástka už trénovala v dejisku MS. Jeden hráč je stále chorý, tím doplnil tréner Feneš

Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas tréningu.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov počas tréningu. (Autor: TASR)
SITA|19. apr 2023 o 10:50

Zameriavali sme sa na veci, ktoré nám robili problémy proti Fínom, priblížil Jenčko.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov majú za sebou prvý tréning v dejisku majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie vo Švajčiarsku.

Zverenci trénera Tibora Tartaľa v utorok popoludní prvýkrát korčuľovali v Raiffeisen aréne v Porrentruy, ktorá je domovským štadiónom klubu HC Ajoie z najvyššej švajčiarskej súťaže.

Práve na tomto mieste mladí Slováci odohrajú všetky štyri zápasy základnej A-skupiny šampionátu.

Jenčko: Treba vziať ponaučenie

Slovenská osemnástka pricestovala do Porrentruy deň po jedinom prípravnom zápase v Zürichu, v ktorom podľahla rovesníkom z Fínska vysoko 3:8.

VIDEO: Slovenskí reprezentanti reagujú pred MS v hokeji U18 2023

Tak ako v spomenutom dueli, aj na prvom tréningu chýbal pre chorobu obranca Jakub Chromiak.

Realizačný tím doplnený o kormidelníka reprezentácie do 20 rokov Ivana Feneša však mal k dispozícii ostatných 24 hokejistov.

"Máme za sebou dobrý tréning, vhodný na rozjazdenie po včerajšom zápase. Zameriavali sme sa na veci, ktoré nám robili problémy proti Fínom. Potrebujeme zlepšiť prácu v predbránkovom priestore.

Takisto si treba vziať ponaučenie z nevydarených oslabení, ktoré si musíme rozanalyzovať na videu, aby sme sa vyhli chybám," zhodnotil úvodný tréning útočník Daniel Alexander Jenčko pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

JOJ Šport
MS v hokeji do 18 rokov 2023 v TV
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Beluško: Nechcem byť iba do počtu

Obranca Adam Beluško je iba jeden z dvoch hráčov v nominácii trénera Tartaľa, ktorý sa narodil v roku 2006.

"Chalani ma vzali do partie tak, ako keby som bol z ich ročníka. Môžem od nich získať nové skúsenosti, ktoré mi pomôžu do budúcnosti. Nechcem však byť iba do počtu, ale pomôcť tímu čo najviac," vyhlásil 17-ročný odchovanec košického hokeja, ktorý zažije premiéru na svetovom šampionáte.

Mladí Slováci absolvujú ešte jeden tréning a predzápasové rozkorčuľovanie predtým, ako vo štvrtok 20. apríla odštartujú MS 2023 duelom proti Čechom (18.30 h).

V základnej skupine A v Porrentruy nastúpia aj proti Švédom (21.4.), Kanaďanom (23.4.) a Nemcom (24.4.). Štyri najlepšie tímy postúpia do štvrťfinále play-off, piaty bude bojovať o záchranu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Osemnástka už trénovala v dejisku MS. Jeden hráč je stále chorý, tím doplnil tréner Feneš