Súboj legiend zvládol lepšie Brady. V Kansase strčil hráč do trénera

Drew Brees (vľavo) a Tom Brady.
Drew Brees (vľavo) a Tom Brady. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|18. jan 2021 o 13:20

Mahomes skončil s otrasom mozgu.

BRATISLAVA. Bol to zápas, na ktorý sa tešila celá Amerika. Vôbec prvýkrát nastúpili v play off NFL proti sebe dve legendy amerického futbalu Drew Brees a Tom Brady.

Podľa insiderov NFL sa prvý menovaný quarterback ešte pred zápasom vyjadril, že pôjde o jeho posledný zápas v Mercedes-Benz Superdome, čo je domovský stánok tímu New Orleans Saints.

Napokon sa však zdá, že to bol zároveň aj posledný Breesov zápas v kariére. Saints totiž podľahli v konferenčnom semifinále Tampa Bay Buccaneers 20:30. 

Spravil priveľa chýb

Brees túžil zakončiť svoju úžasnú kariéru ziskom druhého Super Bowlu (prvý získal v roku 2004, pozn. red.), ale ostro sledovaný zápas nezvládol.

Až trikrát zaznamenal interception, teda jeho pasovú prihrávku zachytil jeden z protihráčov. Buccaneers následne zakaždým skórovali touchdown.

Štvrťfinále NFL

NFC

  • Green Bay Packers - Los Angeles Rams 32:18
  • Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 30:20

AFC

  • Buffalo Bills - Baltimore Ravens 17:3
  • Kansas City Chiefs - Cleveland Browns 22:17

Niečo podobné sa mu naposledy stalo v roku 2016, zhodou okolností v zápase proti Tampe Bay.

„Toto si nezaslúžil, ale už to nebolo ono. Bohužiaľ, už to nebol ten Drew Brees ako predtým. Jeho kariéra však bola fantastická. Nezmazateľne sa zapísal do histórie NFL a určite ho pri prvej možnej príležitosti uvedú do Siene slávy,“ uviedol český komentátor Jan Štiegler.

Brees ešte oficiálne nepotvrdil koniec kariéry, ale všetko tomu nasvedčuje.

Trinásťnásobný účastník Pro Bowlu (Zápas hviezd NFL, pozn. red.) sa rozlúčil s fanúšikmi, pričom ho z tribún sledovali aj manželka Brittany a deti. 

Brady je hrdý na celý tím

Naopak, Brady sa so svojím dvorným spoluhráčom Robom Gronkowskim nechali počuť, že by radi predĺžili svoje pôsobenie v tíme Buccaneers.

„Som hrdý na každého z tejto organizácie. Naši tréneri vynaložili veľa úsilia, aby nás dotiahli až sem. Pripravovali nás každý deň a odviedli úžasnú prácu,“ cituje Bradyho web ESPN.

„Tento tím je jedinečný. Máme medzi sebou dobrú chémiu, na tréningu sa zabávame a držíme spolu. Tvrdo na sebe pracujeme, rovnako ako tri zostávajúce tímy,“ doplnil šesťnásobný víťaz Super Bowlu. 

Ani on ale nepredviedol najlepší výkon kariéry, hoci si pripísal na konto touchdown. Kľúčovú rolu zohrala obrana. Vďaka nej sa tímu zo štátu Florida podarilo odvrátiť tretiu tohtosezónnu prehru proti Saints.

"Spôsob, akým dnes hrala obrana bol veľkolepý. Celý týždeň sme hovorili o tom, čo potrebujeme urobiť pre víťazstvo," dodal Brady.

Mahomes skončil s otrasom mozgu

Tampa Bay sa v konferenčnom finále stretne s Green Bay Packers. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na ďalší súboj elitných quarterbackov – tentoraz Bradyho vyzve skúsený Aaron Rodgers.

Účasť vo finále konferencie AFC si vybojoval obhajca trofeje Vinca Lombardiho Kansas City Chiefs. Súboj proti Clevelandu Browns však priniesol priam hollywoodsku drámu.

Kansas spočiatku potvrdzoval úlohu veľkého favorita. Na začiatku druhého polčasu viedol o deväť bodov a mal veľkú možnosť pridať ďalšie.

Quarterback Patrick Mahomes bol však pri jednom z útokov tvrdo atakovaný a zostal po ňom viditeľne otrasený. Fanúšikovia Kansasu zatajili dych a ich obavy sa zakrátko naplnili - ich hviezda pre otras mozgu v zápase skončila.

"Dostal úder do zadnej časti hlavy, no momentálne sa cíti dobre, čo je pozitívne. Absolvoval už všetky potrebné testy, “ uviedol tréner Andy Reid.

Hráč strčil do vlastného trénera

Na ihrisko musel ísť Chad Henne, ktorý na úkor Mahomesa dostal v základnej časti výraznejšiu šancu iba v jednom zápase. Aj ten proti Los Angeles Chargers suverénne prehral 21:38. 

Od tohto momentu sa zápas začínal obracať, Cleveland znížil vo štvrtej štvrtine svoje manko na rozdiel piatich bodov (17:22) a vycítil šancu na senzačný obrat.

Jeden z lídrov Kansasu Tyreek Hill dokonca nahnevane strčil do jedného z domácich trénerov, čo len stupňovalo frustráciu a obavy obhajcu titulu.

Bol to však práve Hill, kto sa zachytenou prihrávkou 70 sekúnd pred koncom postaral o definitívne spečatenie víťazstva najlepšieho tímu základnej časti.

V ďalšom kole Chiefs čaká Buffalo Bills. 

Program semifinále NFL

Nedeľa 24. januára o 21:05: Green Bay - Tampa Bay

Pondelok 25. januára o 0:40: Kansas City - Buffalo



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Súboj legiend zvládol lepšie Brady. V Kansase strčil hráč do trénera