Ďalší úlovok pre RFA. Youtuber knokautoval bývalého šampióna UFC (Týždeň V klietke)

Promotér organizácie RFA Boris Marhanský a Miroslav Brož.
Promotér organizácie RFA Boris Marhanský a Miroslav Brož. (Zdroj: Real Fight Arena)
SvetMMA|22. dec 2021 o 20:00

Nová liga zároveň oznámila, kedy bude debutovať Brichta.

BRATISLAVA. Zatiaľ čo Oktagonu sa podarilo zachrániť hlavný zápas pre koncoročný galavečer, do organizácie Real Fight Arena prechádza ďalšie známe meno.

Promotéri RFA zároveň oznámili dátum, kedy bude po prestupe debutovať Leo Brichta.

V organizácii KSW sa predstavila dvojica českých bojovníkov, lenže príliš sa im nedarilo. Za to v hlavnom zápase večera videli diváci tvrdý knokaut. Výstavné KO si pripísal na konto aj youtuber Jake Paul.

Pozrite si týždňový prehľad SvetMMA a magazín Týždeň V klietke.

Prekliate hlavné zápasy Oktagonu

Prekliatie hlavných zápasov najväčšej domácej organizácie Oktagon MMA v decembri pokračuje. Po Ivanovi Buchingerovi, ktorý kvôli zraneniu prišiel o hlavný zápas turnaja Oktagon 29, sa nešťastná situácia opakuje znova.

Po zranení Vlasta Čepa ale promotéri našli náhradu a diváci dokonca aj tak uvidia titulový duel.

V Oktagone korunujú svoju vôbec prvú ženskú šampiónku. O pás bude bojovať klenot českého MMA, iba 19-ročná Tereza Bledá. Bledú preverí brazílska vyzývateľa Mabelly Lima.

Ďalšie veľké meno pre RFA. Údajne vyriešili situáciu s Brichtom

Nová organizácia Real Fight Arena získala ďalšieho známeho bojovníka a oznámila riešenie prípadu zápasníka Lea Brichtu.

Zákulisné reči sa napokon oficiálne potvrdili. Český zápasník Miroslav Brož podpísal dlhodobý kontrakt s novovzniknutou slovenskou ligou RFA.

„Nikto ma nesklamal, s nikým som sa nepohádal, jednoducho to tak cítim, že je to správna voľba, tak ako som to v minulosti cítil s Oktagonom.

To nie je tak, že by tu prišli ku mne, dali peniaze na stôl a hneď som odišiel. Všetkému predchádzali dlhé stretnutia, kde som z toho nadobudol ten správny pocit,“ prezradila nová akvizícia RFA.

Promotéri RFA ďalej prezradili, akým spôsobom vyriešili situáciu s Leom Brichtom. Brichta už pozná aj dátum svojho ďalšieho zápasu.

Conor McGregor si pýta zápas o opasok

Neuplynul ani polrok od jeho hrozivého zranenia, no aj tak sa pýta do zápasu. Reč je o bývalom kráľovi perovej a ľahkej váhy UFC Conorovi McGregorovi.

Hoci po nepríjemnej zlomenine nohy z posledného zápasu ešte ani nezačal naplno trénovať, už teraz neváha rýpať do svojej konkurencie.

Terčom McGregora sa naposledy stal súčasný šampión ľahkej divízie UFC Charles Oliveira. Ten cez víkend úspešne obhájil opasok. „Takže, kedy mám ten zápas proti Oliveirovi?“ pýtal sa hviezdny Ír.

Oliveira mu pohotovo odpovedal a naznačil, že by sa tomuto duelu rozhodne nebránil.

„Čo takto cez víkend? Som pripravený, ešte stále som tu v Las Vegas a v nedeľu tu bude turnaj,“ napísal brazílsky bojovník, ktorý vyhral už 10 zápasov v rade.

Jones ho už nezaujíma. Šampión sa sústreďuje na iný cieľ

Je azda najobávanejším bojovníkom zmiešaných bojových umení na svete. Šampióna ťažkej váhy UFC Francisa Ngannoua už čoskoro čaká prvá obhajoba titulu.

Ngannou sa v zápase naposledy predstavil v marci 2021. Odvtedy sa v súvislosti s jeho menom spájali špekulácie ohľadom stretu s legendou Jonom Jonesom. Ngannou však tvrdí, že ho Jones vôbec nezaujíma.

„Mňa osobne to už nezaujíma. Veľa sa už o zápase s Jonom Jonesom nahovorilo. Povedal toho veľa, ale stále k tomu nedošlo.“

Už v januári 2022 by sa mal Ngannou postaviť proti Francúzovi Cyrilovi Ganeovi. Hlavný duel podujatia UFC 270 však v sebe skrýva viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

KSW 65: Čechom sa príliš nedarilo, padol aj bývalý šampión Oktagonu

Niekdajšia vicemajsterka sveta vo fitness Anita Bekus sa v jedinom ženskom súboji na podujatí KSW 65 predstavila proti českej bojovníčke Magde Šormovej.

Zaujímavosťou je, že pre obe bojovníčky išlo o debut v poľskej organizácii. Po troch kolách sa napokon víťazkou súboja stala Anita Bekus.

Na turnaji zápasil aj Šormovej krajan Miroslav Brož. Ten síce iba pár dní predtým podpísal zmluvu s RFA, no v kontrakte má klauzulu, ktorá mu umožňuje zápasiť tiež v iných organizáciách.

Súperom Broža bol poľský zemiar Adam "Niedzu" Niedzwiedz. Ten je vychýreným špecialistom na submisie.

Z ôsmich výhier na profesionálnom okruhu si hneď sedem skalpov pripísal na škrtenie. Lenže po vyrovnanom súboji sa tentoraz z víťazstva netešil ani jeden z bojovníkov. Verdikt bodových arbitrov určil remízu.

Akoby ho pribil do zeme. Najväčší zápas v histórii Poľska víťazí Soldič

V Poľsku bol tento duel označovaný za najväčší v histórii prestížnej organizácie KSW.

Súboj bol stretom dvoch šampiónov a tiež pokusom Roberta Soldiča stať sa kráľom v dvoch rozdielnych váhových kategóriách.

Proti nemu sa v klietke postavil legendárny Mamed Khalidov, dlhoročná stálica a hviezda poľskej ligy KSW.

O výsledku rozhodlo druhé kolo, keď Solič parádne trafil súpera a ten sa ocitol na zemi. Niekoľko ďalších úderov iba podčiarklo Soldičove historické víťazstvo.

Výstavný knokaut! Youtuber uspal jedným úderom bývalého šampióna UFC

Veľká zaťažkávacia skúška pre mladého Youtubera je v tejto chvíli už minulosťou. A je potrebné dodať, že ju zvládol.

V nedeľu nadránom boli diváci svedkami odvetného duelu v boxe medzi bývalým šampiónom UFC Tyronom Woodleym a internetovou celebritou Jakeom Paulom.

Tradične sebavedomé vyhlásenia Paula sa naplnili. Rodák z Ohia bol pred zápasom pokojný, súperovi daroval hodinky značky Rolex za to, že zobral súboj na poslednú chvíľu.

Paul vyhlasoval, že tentokrát neporazí Woodleyho na body, ale diváci uvidia knokaut. A tak sa aj stalo. Woodley padol v šiestom kole v asi najzahanbujúcejšej porážke svojej kariéry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ďalší úlovok pre RFA. Youtuber knokautoval bývalého šampióna UFC (Týždeň V klietke)