RFA získalo ďalšie veľké meno domácej scény a vyriešilo situáciu s Brichtom

Promotér RFA Boris Marhanský.
Promotér RFA Boris Marhanský. (Zdroj: Real Fight Arena)
SvetMMA|16. dec 2021 o 21:43 (aktualizované 16. dec 2021 o 21:50)

Oznámili veľké novinky.

BRATISLAVA. Aj keď do prvého turnaja ostáva ešte pol roka, nič nenechávajú na náhodu.

Nová organizácia zmiešaných bojových umení Real Fight Arena získala do svojich radov ďalšieho známeho bojovníka a oznámila riešenie prípadu zápasníka Lea Brichtu.

Na tlačovej konferencii organizáciou zverejnenej na kanáli Youtube v neposlednom rade RFA ohlásila turnaje, ktoré budú na fanúšikov zmiešaných bojových umení čakať v budúcom roku.

Na nič nečakali

To o čom sa dlho povrávalo v zákulisí sa oficiálne potvrdilo. Český bojovník Miroslav Brož podpísal dlhodobý kontrakt s novovzniknutou slovenskou ligou Real Fight Arena.

Zaujímavosťou prestupu Broža je fakt, že hneď v úvode bolo oznámené, že má povolené striedavé štarty v zahraničných organizáciách. Podobne by to malo byť nastavené aj k ostatným bojovníkom na súpiske RFA.

„Toto je jedna z dôležitých vecí, kvôli ktorým som sa rozhodol prejsť do RFA. Páčilo sa mi, že mi nebránia ísť aj inam, do zahraničia s tým, že sa tu môžem vrátiť.

Nechcel som nikoho obchádzať, preto som rád, že sme to oznámili ešte pred mojím zápasom v KSW. Samozrejme idem s kožou na trh, pretože s Leom sme prví bojovníci, čo tu prešli. Nikto ma nesklamal, s nikým som sa nepohádal, jednoducho to tak cítim, že je to správna voľba, tak ako som to v minulosti cítil s Oktagonom.

To nie je tak, že by tu prišli ku mne, dali peniaze na stôl a hneď som odišiel. Všetkému predchádzali dlhé stretnutia, kde som z toho nadobudol ten správny pocit,“ prezradila nová akvizícia RFA.

Promotér organizácie RFA Boris Marhanský a Miroslav Brož.
Promotér organizácie RFA Boris Marhanský a Miroslav Brož. (Zdroj: Real Fight Arena)

Brož je dnes už ďalším niekdajším zápasníkom konkurenčnej organizácie Oktagon MMA, ktorý sa rozhodol zmeniť zamestnávateľa.

33-ročný zápasník bol súčasťou Oktagonu od leta 2019. Čo sa týka zápasu, Broža najbližšie cez víkend čaká súboj v prestížnej poľskej lige KSW.

A na základe čoho si vyberá bojovníkov nová organizácia?

„Je to mix mnohých faktorov. Máme matchmakerov, ktorí nám v tomto radia, je to kombinácia výkonnosti, odozvy fanúšikov a ostatných vecí.

Sme veľmi radi, že sa nám v tomto podarilo podpísať Broža, ktorý je na vrchole svojich zápasníckych schopností,“ uviedol promotér RFA Marhanský.

Brichta? Už v máji

Mnohými prepieraný spor medzi Brichtom a jeho dlhoročným zamestnávateľom, najväčšou československou organizáciou Oktagon MMA, sa podľa všetkého konečne dočkal riešenia.

„Čo môžeme dnes ohlásiť, Lea uvidíme 14. mája v Bratislave pod pravidlami zmiešaných bojových umení,“ v krátkosti povedal na margo situácie ohľadom prestupu Lea Brichtu Marhanský.

Promotér RFA ďalej poznamenal, že viac už situáciu komentovať nechce a necháva v tomto voľnú ruku vyjadriť sa Leovi Brichtovi.

V praxi by to mohlo znamenať, že by mal Brichta do mája odzápasiť posledný súboj v Oktagone.

Pätica turnajov

Organizácia na tlačovej konferencii zverejnila aj termíny podujatí, ktoré plánuje uskutočniť v budúcom roku.

Počas prvých mesiacov existencie ponúkne Real Fight Arena divákom päť turnajov.

Tým prvým je dobre známy 14. máj v Bratislave. Nasledovať budú turnaje v Ostrave, Brne, Košiciach a Prievidzi.

Turnaje RFA v budúcom roku

Bratislava (14.5.2022)

Ostrava (23.7.2022)

Brno (17.9.2022)

Košice (15.10.2022)

Prievidza (12.12.2022)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»RFA získalo ďalšie veľké meno domácej scény a vyriešilo situáciu s Brichtom