Jones? Už ho nezaujíma. Ngannou komentuje titulový stret s Ganem

Francis Ngannou.
Francis Ngannou. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|15. dec 2021 o 08:01 (aktualizované 15. dec 2021 o 08:03)

Čaká ho dôležitý zápas, pred ktorým si našiel chvíľu a odpovedal na aktuálne témy.

LAS VEGAS. Je azda najobávanejším bojovníko zmiešaných bojových umení na svete. Šampióna ťažkej váhy UFC Francisa Ngannoua už čoskoro čaká prvá obhajoba titulu.

V januári budúceho roku by sa mal postaviť proti Francúzovi Cyrilovi Ganemu. Hlavný duel podujatia UFC 270 však v sebe skrýva viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Od júna 2015 pôjde v ťažkej váhe o prvý zápas, v ktorom sa proti sebe stretne právoplatný a dočasný šampión divízie. Nemenej zaujímavým sa javí tiež fakt, že Ngannou a Gane boli v minulosti tímoví parťáci v parížskom klube MMA Factory.

Na Jonesa už čakať nechce

Pre Ngannua znamená januárový stret s Ganem predovšetkým vykúpenie z dlhej vynútenej pauzy.

Dôvodom mali byť nezhody medzi promotérmi a bojovníkom. Tak či onak sa vedenie americkej organizácie s Kamerunčanom nemaznalo a aj keď nebol zranený, v ťažkej váhe v lete odobrilo duel o dočasný titul medzi Derrickom Lewisom a Cyrilom Ganem.

Ngannou sa v zápase naposledy predstavil v marci 2020. So zápasníkom s prezývkou Predátor sa dlhodobo spájali špekulácie ohľadom stretu s legendou UFC Jonom Jonesom.

„Mňa osobne to už nezaujíma. Veľa sa už o zápase s Jonom Jonesom nahovorilo. Povedal toho veľa, ale stále k tomu nedošlo.

Ešte pred chvíľou som si nemyslel, že by som bojoval s niekým iným s výnimkou Jona Jonesa a Stipeho Miocica a pozrite, kde sa nachádzame. Uplynulo desať mesiacov a ja budem bojovať proti Cyrilovi Ganemu, čo v našich plánoch nebolo,“ povedal držiteľ dvanástich knokautov.

Ganemu v zápase nič nepomôže

Súboj s Ganem býva častokrát označovaný ako zápas nastupujúcej generácie bojovníkov.

Najmä Francúz je absolútne všestranným zápasníkom, jedným z mála v histórii ťažkej divízie, ktorí v zápase pod farbami UFC nasadili protivníkovi páku na nohu.

Práve to by mohla byť podľa odborníkov cesta k porážke šampióna. Ngannou si to uvedomuje a tvrdí, že duel napriek tomu skončí knokautom.

„Pravdepodobne si to myslí, lebo inú možnosť ani v súboji nemá. Nemá čo by iné urobil. Určite si myslí, že ma vezme do kôl šampiónov, kde overí moje schopnosti a podobne. To môže byť jeho jediná predikcia, ktorá je ale v rozpore s tou mojou.

To, že je neporazený neznamená nič. Pre mňa je to informáciou, že mu chýbajú skúsenosti, pretože ešte neokúsil prehru. Porážka v zápase je súčasť celého procesu, takže ak si to nezažil, niečo ti v porozumení boja chýba. Knokautujem ho.“

Bude to skvelý zápas a ešte lepší knokaut

Čo sa týka toho, ako sa na súboj pozerá Ngannou, má historicky 22. kráľ najstaršej váhovej kategórie UFC jasnú predstavu. Podľa neho pôjde o veľký súboj pre oba tábory a hoci si súpera váži, nič iné ako ďalší nádherný knokaut do svojej zbierky si nepripúšťa.

„Istotne to bude veľký a dôležitý medzi mnou a Cyrilom, už len kvôli promovaniu organizácie. Nemôžem povedať, že by nebol talentovaný, je to dobrý chlap. Má svoje kvality a vyzývateľom nie je pre nič za nič, ale ja som šampión.

Ja som Predátor. Je to štylisticky zaujímavý stret a diváci s určitosťou uvidia skvelý zápas, ktorý skončí nádherným knokautom,“ zakončil rodák z Batié.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jones? Už ho nezaujíma. Ngannou komentuje titulový stret s Ganem