Výstavný knokaut! Youtuber uspal jedným úderom bývalého šampióna UFC

(Zdroj: Instagram)
SvetMMA|19. dec 2021 o 06:42 (aktualizované 19. dec 2021 o 06:50)

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou.

TAMPA. Veľká zaťažkávacia skúška pre mladého Youtubera je za nami. A je potrebné dodať, že ju zvládol.

V nedeľu nadránom sme boli svedkami odvetného duelu v boxe medzi bývalým šampiónom UFC Tyronom Woodleym a internetovou celebritou Jakeom Paulom.

Odveta na poslednú chvíľu

Woodley a Paul sa už v boxerskom súboji stretli, koncom augusta sa z tesného víťazstva radoval známy Youtuber.

Pre Woodleyho išlo o veľkú šancu napraviť porážku, kvôli ktorej si neskôr nechal vytetovať na ruke nápis "Milujem Jakea Paula".

Odvetný súboj sa aj napriek tomu ale nerodil ľahko. Pôvodne mal proti Paulovi 19. decembra nastúpiť profesionálny boxer Tommy Fury.

Fury z dôvodu zranenia ale nakoniec zo súboja odstúpil, a tak sa zrodila šanca odvety pre Tyrona Woodleyho.

Sľúbil mu balík peňazí, ak ho porazí pred limitom

Zaujímavosťou odvetného duelu bola nová položka v kontrakte pre Woodleyho. Ten mal v prípade víťazstva pred limitom od svojho súpera dostať bonus v podobe pol milióna dolárov.

„Moja kariéra je už o tom, aby som pravidelne zavrel všetkým ústa. Toto je iba ďalšie pokračovanie.

Preto som sa rozhodol vypísať bonus na prípadný Woodleyho knokaut. Niektorí ľudia si myslia, že náš zápas je dohodnutá fraška. Smiešne. Dal som do toho svoje prachy, aby som dokázal, že to tak nie je,“ vysvetlil pred zápasom svoje rozhodnutie mladý Youtuber.

Priebeh zápasu

Paul bol v úvode aktívnejším bojovníkom. Dlhými kombináciami sa zameriaval najmä na telo svojho protivníka. Woodleyho takticky klinčoval z jasného dôvodu - chcel mu zataviť ruky a pripraviť ho tak o výbušnosť.

Práve na ňu sa Woodley spoliehal pri skracovaní vzdialenosti a pri príprave svojej najväčšej zbrane, a to zadného direktu.

V druhom kole vytiahol Paul pár presnejších kombinácií, na čo Woodley odpovedal tvrdými hákmi.

Paulom otriasla najmä zrážka hlavami, po ktorej mal chvíľu značné problémy.

Zakrvavená tvár Paula bola v prestávke otázkou, ktorú musel riešiť jeho tím. Taktiku ale nezmenili, hoci sa v boxerskej kariére Paul s podobnou situáciou nestretol.

Jednotkové údery Paula v štvrtom kole striedalo klinčovanie. V jednom z podobných klinčov došla Woodleymu trpezlivosť a súpera zhodil na zem.

V piatom kole prišla ďalšia zrážka hlavami. Takmer nekonečné klinčovanie čas od času pretrhol ojedinelý úder.

Rozhodnutie nastalo pár sekúnd pred koncom šiesteho kola, kedy prišiel úder ako z pekla - zadný hák Paula v sekunde uspal Woodleyho, ktorý padol na zem ako podťatý.

Splnil, čo sľuboval

Tradične sebavedomé vyhlásenia Paula sa naplnili. Rodák z Ohia bol pred zápasom pokojný, súperovi daroval hodinky značky Rolex za to, že zobral súboj na poslednú chvíľu.

Paul vyhlasoval, že tentokrát neporazí Woodleyho na body, ale diváci uvidia knokaut. A tak sa aj stalo. Woodley padol v šiestom kole v asi najzahanbujúcejšej porážky svojej kariéry.

„Je to skutočné. Hovoril som to, prešiel som ho zničiť. Tento chlap je legenda, neberiem mu to, čo dokázal. Je to pravý bojovník. Vďaka, že duel zobral na poslednú chvíľu.

Bol to tvrdý boj, prešiel som si náročnými momentami. Musel som sa vyrovnať s krvácaním, polovičku zápasu som poriadne nevidel.

Pozrite sa na ten úžasný rok, čo mám za sebou. Štyri súboje, štyri knokauty. Hej, Masvidal a Diaz, viem, že to nechcete, ale vás zničím rovnako. Môže sa mi postaviť hocikto, hocikedy,“ kričal po súboji v ringu Jake Paul.

Woodley po prehre pôsobil zlomene. Sám akoby nečakal, že to môže prísť. Nečakal, že môže byť v zápase s mladým Youtuberom knokautovaný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Výstavný knokaut! Youtuber uspal jedným úderom bývalého šampióna UFC