Napodobnil aj O'Sullivana. Wilson predviedol v divadle Crucible krásne predstavenie

Kyren Wilson.
Kyren Wilson. (Autor: Twitter World Snooker Tour)
SITA|20. apr 2023 o 16:18

Takýto kúsok sa podaril vrátane Wilsona iba deviatim hráčom.

SHEFFIELD. Mimoriadne cenený kúsok sa podaril Angličanovi Kyrenovi Wilsonovi počas majstrovstiev sveta v snookri v anglickom Sheffielde.

V súboji 1. kola proti Walesanovi Ryanovi Dayovi totiž mal v piatom frejme nábeh 147 bodov, ktorý v histórii svetových šampionátov na pôde divadla Crucible dosiahla iba hŕstka hráčov.

V minulosti sa to podarilo aj oktetu Cliff Thorburn, Jimmy White, Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Ali Carter, John Higgins a Neil Robertson. Referuje o tom web BBC.com.

Neúspešný finalista z MS 2020 "potopil" 15 červených gúľ, 15-krát čiernu a potom aj všetky ostatné.

Svojho súpera napokon zdolal 10:5 a v boji o štvrťfinále ho čaká skúsený John Higgins. Ak Wilsonov nábeh počas aktuálnych MS nezopakuje iný hráč, tridsaťjedenročný rodák z Ketteringu získa 55-tisíc libier, čo je v prepočte približne 62 400 eur.

VIDEO: Kyren Wilson a jeho nábeh maximálny 147 bodov

Organizátori totiž vypísali odmenu 40-tisíc libier za nábeh 147 bodov a ďalších 15-tisíc za najvyšší brejk turnaja.

"Som z toho roztrasený a mám veľkú radosť," povedal po postupe Wilson podľa BBC.com.

"Už dlho som hovoril, že chcem zanechať akýsi odkaz. Niečo, čo môžu aj moje deti pozerať stále dookola. Bolo to na zozname mojich cieľov," pokračoval.

O pocitoch v závere spomenutého cenného frejmu dodal: "Keď som sa dostal na (záverečnú) ružovú (guľu), necítil som si pravé rameno. Na toto ešte poriadne dlho nezabudnem."

Wilson sa v súboji proti Dayovi stal prvým hráčom, ktorý v 1. kole zaznamenal päť stobodových nábehov od rovnakého počinu O'Sullivana z roku 2020 v zápase proti Markovi Allenovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Snooker»Napodobnil aj O'Sullivana. Wilson predviedol v divadle Crucible krásne predstavenie