Skvelý futbal, exkluzívny gól v poslednej minúte. Strelec nakúkal cez múr, ale loptu nevidel

Radosť z vyrovnávajúceho gólu.
Radosť z vyrovnávajúceho gólu. (Autor: Lenka Ondrášková)

FK Beluša a FC Slovan Galanta si po remíze 2:2 body rozdelili.

BELUŠA. Z 35-tich metrov kopal priamy kop, bol z toho exkluzívny gól. Galanta vďaka zásahu Martina Mečiara z poslednej minúty remizovala na pôde Beluše 2:2.

„Bola to nádhera. Martin je bývalý ligista, takže dáva aj takéto skvelé góly. Má výbornú kopaciu techniku a nebol to jeho prvý exportný gól. A verím, že nie posledný,“ pre Sportnet vravel po zápase tréner FC Slovan Galanta Denis Tomaškovič.

Hru ovplyvnilo počasie

Zápas popredných tímov tretej ligy Západ priniesol skvelý futbal. Galanta sa ujala vedenia po zásahu Viktora Radványiho, no ešte do prestávky Beluša skóre otočila po penalte Romana Holíčeka a zásahu Branislava Ďuriša.

„Zápas dvoch rozdielnych polčasov, čo bolo spôsobené vetrom a počasím. V prvom dominovali domáci a potom sa to otočilo. Beluša vyhrávala zaslúžene, ale v druhom dejstve sme si vypracovali viac šancí my a remíza je spravodlivá,“ dodal.

O zaslúženej remíze hovoril aj domáci tréner FK Beluša.

„Veľmi kvalitný zápas s výborným súperom. Začali sme aktívnejšie, ale prvú veľkú šancu mali hostia, ktorí sa ujali vedenia. Snažili sme sa s výsledkom niečo spraviť, čo sa nám aj podarilo. Prvý gól sme dali po penalte a druhý po rohovom kope,“ hodnotil tréner FK Beluša Miloš Púček.

Domácich mrzeli zahodené šance

Inkasovaný gól zo samého záveru Púčeka mrzí, no uznal aj kvality galantského zakončovateľa. „Bol to naozaj krásny gól,“ uviedol a pokračoval:

„Škoda zahodených šancí, keď hral súper vabank. Mohli sme dať upokojujúci gól a rozhodnúť. Hostia otvorili zadné vrátka, ale žiaľ, šance sme spálili, za čo prišiel trest,“ dodal.

Beluša je po remíze 2:2 na treťom mieste tabuľky. Na lídra z Považskej Bystrice stráca priepastných sedemnásť bodov.

„O titule je zrejme rozhodnuté, no pokúsime sa spraviť všetko preto, aby sme skončili na druhom mieste. Prioritou v klube je to, aby sme po reorganizácii súťaží zostali v tretej lige,“ uviedol Púček.

Svoj gól ani nevidel

Galanta na jar ešte neprehrala, v prvých štyroch stretnutiach ani nedostala gól. Séria bez inkasovaného gólu sa v Beluši skončila, no šnúru neporaziteľnosti ťahá Galanta ďalej.

„Vedeli sme, že do Beluše sa nechodí vyhrávať. Domáci hrozili najmä po štandardkách,“ skonštatoval strelec vyrovnávajúceho gólu Martin Mečiar.

Bývalý hráč Serede nastúpil až v 74. minúte. V príprave si natrhol sval a zranenie sa mu obnovilo. S Novými Zámkami hral hodinu s natrhnutým svalom, ďalšie dve kolá nehral.

Martin Mečiar.
Martin Mečiar. (Autor: TASR)

Posledný predzápasový tréning pred súbojom s Belušou však už absolvoval a napokon sa stal hrdinom zápasu.

„Bolo to už v nadstavenom čase, pani rozhodkyňa povedala, že posledná akcia. Bola to naša jediná šanca. Buď dám gól, alebo prehráme. Bolo to mierne po vetre, a domáci sú vysokí, ťažko sa proti nim presadzujú hlavičkári, takže som bol rozhodnutý, že vystrelím,“ opísal záver stretnutia Martin Mečiar.

To, že dal gól, sa dozvedel len z reakcie spoluhráčov. Cez múr totiž nevidel dobre na bránu, navyše sa lopta odrazila od brvna do zeme. "Asi sa do siete dostala od chrbta brankára, ale to som vážne nevidel. Nakúkal som, ale nevidel som dobre," hovoril s úsmevom bývalý ligista.

"Pre tieto emócie hráme futbal. Ak vyhráte 3:0 a súpera nepustíte do ničoho, je to fajn, ale takto vybojovaný bod chutí ešte viac," dodal.

Trojica kapitánov zo Serede

V galantskom mužstve sa zišli traja bývalí kapitáni Serede: okrem Mečiara v zime posilnili treťoligistu aj Tomáš Hučko a Ľubomír Michalík.

„Odišiel som v lete zo Serede, mal som viacero ponúk, ale Galanta mi v súčasnej situácii vyhovovala. Som rád, že prišiel Ľubo a potom aj Tomáš. Jeho príchod bol trochu nečakaný, my s Ľubom sme ho presvedčili, aby sem išiel. Sme kamaráti, stretávame sa aj mimo futbalu. Aj to bola jedna z vecí, ktorá uňho zavážila,“ prezradil Martin Mečiar.

Vyššia súťaž ho momentálne neláka. Popri futbale robí aj skladníka, v Galante je spokojný.

„V prvom rade chcem hrávať. V Seredi som mal aj obdobie, keď som nehrával, lebo som bol zranený,“ spomínal. „Chcem sa futbalom baviť a nie trápiť, a cítil som to tak, že v Seredi by som sa už futbalom nebavil,“ vyhlásil Mečiar.

Štadióny a zázemie klubov sa síce v prvej a tretej lige nedajú porovnať, no úroveň súťaže sa mu pozdáva. "Niekedy tu dôjde viac ľudí na futbal, ako na ligu," poznamenal Mečiar.

Čakajú ich náročné zápasy

Galanta je s 33 bodmi aktuálne na siedmej priečke. Čaká ju séria ťažkých zápasov: proti Považskej Bystrici, Šali a Myjave.

„Považská Bystrica v tejto sezóne ešte neprehrala, my chceme byť tí, čo na konci sezóny si budeme môcť povedať, že Považská prehrala iba jeden zápas, a to s Galantou. Nemáme čo stratiť,“ zdôraznil Mečiar. 

„Naše ambície sú jasné. Zostať v tretej lige, preto potrebujeme skončiť do siedmeho miesta. Tretia liga na západe má veľkú kvalitu, preto je každý zápas ťažký. Najmä vonku. Sme preto veľmi radi, že sa nám podarilo získať bod na horúcej pôde v Beluši. Je nesmierne cenný,“ uzavrel tréner Galanty Denis Tomaškovič.

Tabuľka III. ligy Západ

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
MŠK Považská BystricaMŠK Považská BystricaMŠK Považská Bystrica
34
27
4
3
90:27
85
V
P
V
V
V
2
Spartak MyjavaSpartak MyjavaSpartak Myjava
34
24
5
5
71:27
77
V
V
V
R
P
3
FK BelušaFK BelušaFK Beluša
34
22
6
6
60:28
72
V
V
P
V
V
4
FK Slovan Duslo ŠaľaFK Slovan Duslo ŠaľaFK Slovan Duslo Šaľa
34
19
4
11
76:35
61
P
V
V
V
V
5
KFC Kalná nad HronomKFC Kalná nad HronomKFC Kalná nad Hronom
34
15
11
8
49:44
56
V
R
R
P
V
6
OFK MalženiceOFK MalženiceOFK Malženice
34
15
8
11
62:44
53
V
P
P
P
V
7
OK ČastkovceOK ČastkovceOK Častkovce
34
15
7
12
67:40
52
V
V
V
V
V
8
FC Slovan GalantaFC Slovan GalantaFC Slovan Galanta
34
14
8
12
52:45
50
P
V
R
V
P
9
AFC Nové Mesto nad VáhomAFC Nové Mesto nad VáhomAFC Nové Mesto nad Váhom
34
14
7
13
48:39
49
R
V
V
V
P
10
TJ Družstevník Veľké LudinceTJ Družstevník Veľké LudinceTJ Družstevník Veľké Ludince
34
13
7
14
52:51
46
R
P
V
R
V
11
FKM Nové ZámkyFKM Nové ZámkyFKM Nové Zámky
34
13
4
17
41:63
43
P
V
P
P
V
12
FK MarcelováFK MarcelováFK Marcelová
34
10
10
14
40:45
40
R
P
P
P
V
13
TJ ImeľTJ ImeľTJ Imeľ
34
10
9
15
36:55
39
P
R
V
P
P
14
ŠK LR CRYSTALŠK LR CRYSTALŠK LR CRYSTAL
34
10
4
20
31:53
34
V
P
P
V
P
15
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
34
8
5
21
35:84
29
P
P
V
P
P
16
FC NitraFC NitraFC Nitra
34
8
2
24
42:75
26
R
P
P
P
P
17
FK Slovan LeviceFK Slovan LeviceFK Slovan Levice
34
6
8
20
27:79
26
P
V
P
V
P
18
FK TEMPO PartizánskeFK TEMPO PartizánskeFK TEMPO Partizánske
34
5
7
22
35:80
22
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skvelý futbal, exkluzívny gól v poslednej minúte. Strelec nakúkal cez múr, ale loptu nevidel