Vettel myslí v F1 na čistý hetrik

Sebastien Vettel
Sebastien Vettel (Autor: SITA/AP)
TASR|6. feb 2012 o 17:15

"Myslím, že v tomto ročníku to bude veľmi, veľmi tesné a všetko ostatné by ma prekvapilo," vyhlásil aktuálny majster sveta.

BERLÍN. Sebastien Vettel je pripravený obhájiť titul majstra sveta v pretekoch F1 a získať tak tretí primát v rade.

Nemecký pilot v službách tímu Red Bull však súčasne neočakáva, že bude dominovať v efjednotke tak, ako v sezóne 2011.

Víťaz Pohára konštruktérov predstavil v pondelok na svojej oficiálnej internetovej stránke monopost RB8, pretože v utorok štartujú v španielskom Jereze predsezónne testovacie jazdy. Prvé dva dni sa predstaví na pozícii testovacieho jazdca Mark Webber, vo štvrtok a v piatok príde na rad Vettel.

Nová sezóna pretekov F1 odštartuje 18. marca v Austrálii. "Neustále sa pozeráme späť na rok 2011 a uvedomujeme si, aké to bolo výnimočné," uviedol Vettel: "Bolo by však nezmyselné, ak by sme išli do tejto sezóny s očakávaniami, že sa bude opakovať rok 2011. Myslím, že v tomto ročníku to bude veľmi, veľmi tesné a všetko ostatné by ma prekvapilo."

Vettel vlani dominoval, titul získal už päť veľkých cien pred koncom kalendára FIA. Svoju osobnú štatistiku si vylepšil o 11 víťazných pretekov, pričom vytvoril rekord F1 s 15 prvými pozíciami na štartovacom rošte (pole-position). Šampión zo stajne Red Bull sa však domnieva, že koniec dvojitých difúzorov a nové pravidlá pre výfukový systém, znížia rozdiely medzi pretekármi.

Nový monopost RB8 má trochu zatočenú prednú časť, nie síce s takou ostrou hranou ako "čerstvé" Ferrari, no súčasne nie tak dôsledne zaoblený dizajn s akým prišiel nový McLaren. Práve Ferrari a McLaren by mali byť najväčšími rivalmi pre Vettela. "Samozrejme dúfame, že naše auto je lepšie, ale bude to náročné. Myslím, že monoposty budú na tom dosť podobne, rozdiely sa zmenšia," poznamenal Vettel.

Informovala agentúra dpa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Vettel myslí v F1 na čistý hetrik