Verím, že hráči nebudú mysľou už v lietadle, želá si Šoltis

Na Žitnom ostrove Michalovčania v lige zatiaľ ešte nezabodovali. Podarí sa im to tentoraz?
Na Žitnom ostrove Michalovčania v lige zatiaľ ešte nezabodovali. Podarí sa im to tentoraz? (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|24. máj 2019 o 00:00

S úspešnou sezónou sa Michalovčania túžia rozlúčiť úspešne.

MICHALOVCE. Najúspešnejšiu sezónu v histórii klubu zakončia michalovskí futbalisti tam, kde ju aj začínali.

Záverečné vystúpenie absolvujú netradične v piatok (o 19. hodine) na trávniku Dunajskej Stredy, ktorá takisto dosiahla veľký míľnik, pretože ešte nikdy predtým na striebornej priečke neskončila.

Mužstvu z metropoly Zemplína sa od postupu medzi elitu zatiaľ na Žitnom ostrove zabodovať nepodarilo.

V každom z piatich súbojov ťahalo za kratší koniec a zakaždým inkasovalo minimálne dva góly.

„Keď na pôde DAC vyhrala Sereď, prečo by sme nemohli aj my?“ usmial sa michalovský kormidelník Anton Šoltis.

Efektivita bude opäť dôležitá

Štyridsaťtriročný tréner by sa potešil, keby jeho zverenci urobili peknú bodku za ešte krajším rokom, v ktorom sa začlenili medzi najlepšie slovenské kluby.

„Samozrejme, chceli by sme úspešnú sezónu zakončiť aj úspešným výsledkom. Urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo, aj keď vieme, že v Dunajskej Strede sa nikdy nehrá ľahko. Aj domáci majú za sebou vydarený rok, takže pred svojimi skvelými fanúšikmi sa tiež budú chcieť rozlúčiť víťazstvom,“ vyriekol Šoltis.

Dunajskostredčania sú známi tým, že majú veľmi nebezpečné protiútoky, ktorými dokážu zneškodniť súpera. Presne na toto upozorňuje pred zápasom aj Šoltis.

„Preto musíme hlavne dobre brániť. A budem rád, keď zopakujeme efektivitu z posledného zápasu, v ktorom sme strelili Slovanu tri góly. Keby sme z prvej či druhej šance dali gól, chlapci by sa pred vypredaným štadiónom viac upokojili.“

Diváci ich môžu vyhecovať

Keďže MFK Zemplín už postupom do skupiny o titul prekonal svoje historické maximum a horšie ako šiesty už skončiť nemôže, je otázne, ako k svojim povinnostiam pristúpia samotní hráči.

Či predovšetkým legionári nebudú mysľou už v lietadle na ceste domov.

„Priznám sa, že mám menšie obavy z toho. Nevidím však do hláv všetkých chlapcov, ale verím, že desaťtisícová návšteva ich vyhecuje a podajú maximálne koncentrovaný výkon. Motiváciou môže byť aj to, že stále nemáme istotu piateho miesta. Ak sa nechceme spoliehať na pomoc Slovana, potrebujeme ešte získať jeden bod,“ uviedol Šoltis.

Na opačný koniec republiky sa vo štvrtok napoludnie Michalovčania vybrali bez Žofčáka, Kiru, Carrilla, Tounkaru, Rotu či Beskorovajného, takže nastúpia ešte v oklieštenejšom zložení ako naposledy.

Keď však opäť zahrajú tak, ako proti majstrovi, nemusia zostať bez šance na bodový zisk...

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Verím, že hráči nebudú mysľou už v lietadle, želá si Šoltis