Kvalifikáciu na Veľkú cenu Maďarska vyhral Vettel, Hamilton skončil až štvrtý

Sebastian Vettel (vľavo) a Kimi Räikkönen.
Sebastian Vettel (vľavo) a Kimi Räikkönen. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. júl 2017 o 15:32

Nemecký jazdec prekonal rekord okruhu.

HUNGARORING. Nemecký jazdec Sebastian Vettel sa stal víťazom kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Maďarska formuly 1. Pilot tímu Ferrari triumfoval časom 1:16,276 minúty, čo je nový rekord okruhu Hungaroring.

Vettel stanovil nové maximum 1:17,017 minúty už skôr počas sobotňajšieho tretieho meraného tréningu, v kvalifikácii ho dokázal ešte vylepšiť o takmer jednu sekundu. Až do soboty držal traťový rekord Brazílčan Rubens Barrichello, ktorý v roku 2004 zajazdil čas 1:18,436 minúty.

Dvadsaťdeväťročný Vettel získal v F1 svoju 48 pole position v kariére. "Monopost sa správal neuveriteľne počas celého dňa. Urobili sme veľký krok vpred, mám veľmi rád túto trať. Mať dve autá v prvom rade je skvelá vec, už sa teším na zajtrajšok," priznal Vettel po kvalifikácii.

"Posledné preteky nám veľmi nevyšli, ale tvrdo pracujeme. Sme tu, aby sme odviedli maximum. Sme spokojní s momentálnou situáciou, pamätám si, ako to vyzeralo pred dvanástimi mesiacmi. Hlavný cieľ je ešte stále pred nami, zatiaľ nič nie je vyhraté, ale sme šťastní," dodal.

Z druhého miesta v nedeľňajších pretekoch odštartuje Vettelov tímový kolega Kimi Räikkönen, ktorý zaostal o 168 tisícin sekundy.

V druhom rade skončili Mercedesy, tretí bol Valtteri Bottas s odstupom 254 tisícin a až štvrtý Lewis Hamilton (+0,431), najväčší Vettelov konkurent v boji o majstrovský titul. Nemec v šampionáte vedie pred Britom len o jediný bod. Nedeľňajšie preteky sú na programe od 14.00 h.

Veľká cena Maďarska

Kvalifikácia:

1.Sebastian VettelNemeckoFerrari1:16,276 min
2.Kimi RäikkönenFínskoFerrari+ 0,168 s
3.Valtteri BottasFínskoMercedes+ 0,254 s
4.Lewis HamiltonV. BritániaMercedes+ 0,431 s
5.Max VerstappenHolandskoRed Bull+ 0,521 s
6.Daniel RicciardoAustráliaRed Bull+ 0,542 s

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Kvalifikáciu na Veľkú cenu Maďarska vyhral Vettel, Hamilton skončil až štvrtý