Bayo prestúpil do Celticu, ide o najväčší transfer v histórii Dunajskej Stredy

Vakoun Issouf Bayo.
Vakoun Issouf Bayo. (Autor: SITA)
Sportnet|8. jan 2019 o 18:46

Kluby prestupovú čiastku nezverejnili.

DUNAJSKÁ STREDA. DAC Dunajská Streda skompletizoval v utorok prestup reprezentanta Pobrežia Slonoviny Vakouna Issoufa Baya do Celticu Glasgow.

Útočník, ktorý vo štvrtok 10. januára oslávi 22. narodeniny, podpísal so 49-násobným škótskym šampiónom zmluvu na štyri roky.

K novým spoluhráčom sa pripojí na sústredení v Dubaji, predtým absolvuje zdravotné testy.

Informovala o tom oficiálna stránka DAC.

Vydarená jesenná časť

Kluby sa po vzájomnej dohode rozhodli nezverejniť prestupovú čiastku ani ďalšie detaily transferu.

Bristký portál dailyrecord.co.uk i francúzsky L'Equipe uviedli, že prestupová suma bola 2,2 milióny eur.

Bayo má za sebou veľmi vydarenú jesennú časť sezóny, dokopy počas nej nastúpil za Dunajskú Streda na 23 zápasov a zaznamenal v nich osemnásť gólov a sedem asistencií.

V prebiehajúcej sezóne Fortuna ligy je s desiatimi presnými zásahmi spolu s hráčom Žiliny Róbertom Boženíkom druhým najlepším strelcom najvyššej slovenskej súťaže, za lídrom Andražom Šporarom zo Slovana Bratislava zaostávajú o päť gólov.

Po osemnástich jesenných odohraných kolách figuruje DAC aj s výrazným prispením Afričana Baya na druhom mieste tabuľky Fortuna ligy, s osembodovým odstupom za Slovanom.

Do slovenského klubu prišiel Bayo vlani v marci z tuniského Etoile Sportive du Sahel a dokopy v jeho drese odohral 32 súťažných stretnutí s bilanciou 22 gólov a deväť asistencií.

Dunajská Streda posilní káder

Podľa oficiálnej stránky je Bayov transfer najväčší v dejinách klubu.

"Pochopiteľne, odchod jedného z našich najlepších hráčov nás napĺňa smútkom. Zároveň však celý klub, vrátane svojich náruživých fanúšikov, ktorých podpora neustále motivuje hráčov, môže byť hrdý, že o nášho futbalistu prejavil záujem veľkoklub európskej úrovne a tradície," uviedol športový riaditeľ DAC-u Jan Van Daele.

"Bayo si skutočne zaslúži tento prestup, prajem mu všetko dobré a úspešnú kariéru. Všetkým zainteresovaným stranám, ktoré sa podieľali na tomto transfere, patrí veľké poďakovanie za profesionálny prístup počas celého jednania. Vieme, že potrebujeme posilniť náš káder, na čo v najbližších týždňoch vynaložíme maximálne úsilie," dodal Van Daele.

Celtic Glasgow je so 42 bodmi lídrom klasifikácie najvyššej škótskej súťaže, a to lepším skóre pred mestským rivalom Rangers, navyše má jeden zápas k dobru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bayo prestúpil do Celticu, ide o najväčší transfer v histórii Dunajskej Stredy